Brazīliešu nominācija Oskaram "Kaimiņu trokšņi"

Māris Prombergs, 24.04.2015., 11:13

Svētdien, 26. aprīlī plkst. 15.30 uz kinoteātra "Splendid Palace" ekrāniem pirmizrādi piedzīvos pirmā "Kino Bize" izplatītā filma – brazīliešu trilleris "Kaimiņu trokšņi".

"Kaimiņu trokšņi"Filma lieliski papildinās ieskatu Brazīlijas kinematogrāfā un ikdienā, ja vienīgais, ko līdz šim esat redzējuši, ir Fernando Mereijesa kulta filma "Dievu pilsēta", kas vairāk nekā pirms desmit gadiem pilnībā pārņēma kino pasauli.

"Kaimiņu trokšņi" ir brazīliešu kinorežisora Klebera Mendonsas Fiļju debijas filma, kas spējusi aizgrābt skatītājus, vairākos kinofestivālos iegūstot tieši skatītāju iecienītākās filmas apbalvojumu no Sanpaulu līdz Roterdamai, Sidnejai, Toronto un Riodežaneiro. Filma ir iekļauta vairāku nozīmīgu kinoapskatnieku gada labāko filmu sarakstos. Tāpat "Kaimiņu trokšņi" kā labākā filma no Brazīlijas tika izvirzīta Oskara pasniegšanas ceremonijas balvai par labāko ārzemju filmu.

Filma "Kaimiņu trokšņi" stāsts tiek atklāts kā nejaušs nakts murgs dienas gaismā. Dzīve kādā vidusšķiras rajonā pāris kvartālus no pludmales Resifē, Brazīlijā negaidīti izmainās līdz ar privātās apsardzes firmas ierašanos. Filma seko vairāku personāžu ikdienas sadzīvēm un, lai arī varētu likties, ka nekas daudz nenotiek, gaisā uzkrājas arvien biezāka nolemtības smaka.

Pilsētas kvartālu, kur mitinās turīgas ģimenes un to kalpi un kuru pārvalda novecojošs patriarhs ar saviem dēliem, pieaugošā ritma intensitātē pārņem arvien lielāks nemiers. Kad pārvaldnieks negribīgi darbā pieņem pašpārliecinātos apsargus, lai aizsargātu iedzīvotājus pret neseniem noziedzības uzplūdiem, atklājas nošķirtā sabiedrībā esošās bailes, aizvainojumi un pagātnes noslēpumi, kas nebeidz vajāt. Tikmēr precētajai Bijai ar diviem bērniem ir jārod veids, kā tikt galā ar kaimiņu suni, kas nepārtraukti smilkst. Neliela daļiņa Brazīlijas, tās vēstures, vardarbības un trokšņu atspoguļojuma Brazīlijas labākajā jaunajā kino būs skatāms "Splendid Palace" regulārajā repertuārā no 26. aprīļa.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Поделись радостью
Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

Robertunsab

Лето в Мурманске: туры и экскурсии для любителей северной природы мурманск экскурсии летом <a href=murmansk-ecskursii-letom.ru>murmansk-ecskursii-letom.ru</a> .

murmansk_tury_bxoa

I blog often and I truly thank you for your information. This great article has truly peaked my interest. I will book mark your website and keep checking for new details about once per week. I opted in for your Feed too.Strategi Hack Slot

Cruz


Войтирегистрация