Dāvja Sīmaņa projekts "Puika ar suni"

Antra Gaile, 13.11.2015., 19:31

No 16. novembra līdz 18. novembrim Tallinā notiks "Baltic Event" kopprodukciju tirgus – viens no nozīmīgākajiem starptautiskajiem kino industrijas pasākumiem Baltijā.

"Puika ar suni""Baltic Event" tradicionāli norisinās vienlaicīgi ar Tallinas kinofestivālu "Black Nights".

Filmu studijā "Mistrus Media" veidotais režisora Dāvja Sīmaņa un producentu Ginta Grūbes un Antras Gailes spēlfilmas projekts "Puika ar suni" atlasīts kopā ar citu 11 valstu projektiem "Baltic Event" kopprodukciju tirgum, kurā piedalās vēl attīstības stadijā esoši filmu projekti no Baltijas, Skandināvijas, Austrumu un Centrālās Eiropas, Krievijas un Ukrainas. Kopprodukciju tirgus ir iespēja veidot sadarbību ar producentiem, izplatītājiem un filmu festivālu programmu veidotājiem no visas Eiropas.

"Kopprodukcijas ar Latviju Eiropas līmenī pamazām sāk nostiprināties un Eiropas filmu tirgū Latviju sāk uztvert kā nopietnus partnerus. Par Dāvja Sīmaņa topošo filmu interesi izrādījuši kooproducenti un izplatītāji no Francijas, Vācijas un Polijas, projekts šobrīd arī atlasīts Francijas un Vācijas kooprodukciju tirgum, kas notiks Marseļā no 26. līdz 27. novembrim," stāsta filmas producents Gints Grūbe.

Dāvjas Sīmaņa topošā spēlfilma "Puika ar suni" šobrīd ir attīstībā un piedalās programmas "Latvijas filmas Latvijas simtgadei" konkursā. Iecerēts, ka filma uz ekrāniem varētu nonākt 2018. gada maijā. Filmas stāsts balstīts Ineses Zanderes topošajā grāmatā "Stāsts par nosargātu noslēpumu", kas vēsta par notikumiem 1942. gadā Rīgā, par to, kā Žaņa Lipkes dēls Zigis kopā ar vecākiem iesaistījās vairāk nekā 50 ebreju glābāšanā. Ar filmas Puika ar suni demo metariālu, kas tapis ar Nacionālā Kino centra atbalstu, iespējams iepazīties portāla www.filmas.lv sadaļā "Latvijas simtgade".

Tallinas kinofestivāla "Black Nights" programmā 16. novembrī un 23. novembrī būs iespējams noskatīties arī Dāvja Sīmaņa veidoto dokumentālo filmu "Escaping Riga" par diviem pasaules līmeņa ģēnijiem – britu domātāju Jesaju Berlinu un krievu kinorežisoru Sergejs Eizenšteins, kuri abi piedzima Rīgā pirms vairāk nekā 100 gadiem.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

RobertSax

Szia, meg akartam tudni az árát.

Robertunsab

Hi, roeddwn i eisiau gwybod eich pris.

RobertSax


Войтирегистрация