Dirty Deal kino klubā filmu vakars ar sociālantropoloģi Agitu Lūsi

Māris Prombergs, 18.10.2011., 08:32

Otrdien, 18. oktobrī norisināsies pirmais filmu vakars sadarbībā ar Latvijas Antropologu biedrību, kurā ar lekciju par indivīda izcelsmi un ar to saistītajām iespējām uzstāsies sociālantropoloģe Agita Lūse.

Plkst. 18:00 sāksim ar 2005. gada sociālo eksperimentu filmā "Puiši no Barakas". Pēc sarunas ar lektori varēsim noskatīties režisora Roberta Muligana kinoklasiku "Kas nogalināja lakstīgalu", kuras stāsts ir balstīts uz Hārpera Lī latviešu valodā tulkotās un Pulicera balvu ieguvušās grāmatas ar tādu pašu nosaukumu.

Dirty Deal kino klubs oktobrī piedāvā filmu programmu "Mana izcelsme". Stāstījumi aptver dažādus jautājumus attiecībā uz indivīda sapņiem, vēlmēm un iespējām plānot savu dzīvi un kādā mērā to ietekmē izcelsme un cīņa ar sabiedrībā esošajiem pretspēkiem. Filmu vakari norisināsies katru otrdienu un lekciju par filmu vizuālajiem un kontekstuālajiem pavērsieniem vadīs jauni un jau visiem pazīstami kino lektori. Programma tapusi sadarbībā ar ASV vēstniecību.


Otrdien, 18. oktobrī plkst. 18:00

Puiši no Barakas / The Boys of Baraka

Puiši no Barakas / The Boys of Baraka
Rež. Heidija Evinga, Reičela Greidija / Heidi Ewing, Rachel Grady
Lomās: Devons Brauns, Dariuss Čamberss u.c.
ASV, 2005, 84 min.

Četri divpadsmitgadīgi afroamerikāņu izcelsmes puikas, kas dzīvo vienā no vardarbīgākajiem Baltimoras rajoniem, tiek aizvesti 10000 jūdžu attālumā uz eksperimentālu mācību iestādi Kenijas laukos, lai sniegtu viņiem izglītības iespējas, kas nav iespējamas savā valstī.

Filma ieguvusi vairākas balvas un nominācijas starptautiskos filmu festivālos un dokumentālā kino forumos.

Plkst. 19:30

LEKTORE Agita Lūse

Plkst. 20:30

Kas nogalināja lakstīgalu / To Kill a Mockingbird

Kas nogalināja lakstīgalu / To Kill a Mockingbird
Rež. Roberts Muligans / Robert Mulligan
Lomās: Gregorijs Peks, Mērija Bedhema, Filips Alfords
ASV, 1962, 129 min.

Atikus Finčs ir advokāts 1930-to gadu radikāli sašķeltā pilsētā Alabamā. Viņš piekrīt aizstāvēt jaunu afroamerikāņu vīrieti, kas ir apsūdzēts par baltās sievietes izvarošanu. Vairāki pilsētnieki cenšas Atikusu atrunāt no dalības tiesas prāvā, tomēr viņš nolemj nepadoties apkārtējam spiedienam.

Filma ir ieguvusi vairākas "Oskara", Kannu filmu festivāla, Zelta Globusa un citas nozīmīgas kino godalgas, kā arī vairākos kinokritiķu sarakstos ierindota starp visu laiku labākajām filmām.

Filmas tiek demonstrētas oriģinālvalodā ar subtitriem angļu valodā.

Vairāk par DD kino klubu:

Dirty Deal kino klubs, sākot ar 2009. gada novembri, saviem apmeklētājiem piedāvā daudzpusīgas ikmēneša programmas, kuras caurvij tematiska un vienmēr mainīga saistviela. Daudzi ievērojami un šķietami pārāk atklāti kinematogrāfijas darbi lielākoties pat nenonāk līdz mūsu žilbinošajiem ekrāniem. Tāpēc DD kino klubs ir atvērts jebkura garuma mākslas un dokumentālajām filmām, kā arī eksperimentālajām īsfilmām un video, kuri nav raduši ceļu līdz sabiedriskai demonstrēšanai. Taču kino klubs piedāvā ne tikai kolektīvu kino skatīšanos, bet arī vieslekcijas, sarunas ar kino pietuvinātiem cilvēkiem un vidi ideju un viedokļu apmaiņai.

Ieeja: bez maksas

Adrese: Maskavas iela 12/2, Rīga.
Vairāk: www.dirtydeal.lv


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Поделись радостью
Szia, meg akartam tudni az árát.

MasonSax

cp loli ==> eit.tw/04G9JV <== ==> url.epoch.tw/Z4RGq <==

BobbyBrock

Theme site super 000*** hc.lv

fbHphOOPNU


Войтирегистрация