Filma "Mustangs" kinoteātros "Kino Bize" un "KSuns"

Māris Prombergs, 16.11.2015., 17:15

Režisores Denīzes Gamzes Ergjuvenas spožo debijas filmu "Mustangs" (Mustang), kas izvirzīta Eiropas Kinoakadēmijas galvenajai balvai par gada labāko filmu, no piektdienas, 20. novembra sāks rādīt kinoteātros "Kino Bize" un "KSuns".

"Mustangs"Filma dažos seansos jau izrādīta Rīgas Starptautiskā kinofestivāla oficiālā konkursa programmā, kinoteātrī "Forum Cinemas" un sestdien, 21. novembrī tiks vienā seansā rādīta LUX filmu dienu ietvaros kinoteātrī "Splendid Palace".

Filma stāsta par piecām jaunām, dzīvespriecīgām māsām, kas garajiem matiem plīvojot, skrien pa nelielā ciema apkārtni. Taču šovasar viss mainīsies vienā acumirklī. Pēc tam, kad māsas neapdomīgi iesaistījušās nevainīgā rotaļā ar klasesbiedriem, viņu konservatīvā vecmāmiņa un tēvocis nolemj meitenes izprecināt, ar vai bez viņu piekrišanas. Telefoni un datori tiek konfiscēti, modernās drēbes aizstāj brūnas maisveida kleitas, logi tiek aizrestoti un mājā ierodas virkne radinieču, kas par savu misiju uzskata nepaklausīgo skuķu pāraudzināšanu par priekšzīmīgām saimniecēm. Iedomu un baiļu dēļ, kas pastāv tikai aizspriedumainos prātos, lūzt jauno sieviešu dzīves.

Pēc dalības Kannu kinofestivālā Denīzes Ergjuvenas melanholisko, feministisko drāmu kritiķi nodēvējuši par "Jaunavu pašnāvībām" turku gaumē. "Mustangs" ir režisores debija pilnmetrāžas kino, kas nominētas "Eiropas Kinoakadēmijas gada labākajai filmai", 2015. gada "Eiropas parlamenta LUX kino balvai", kuras uzvarētāju paziņos 24. novembrī, kā arī nosūtīta "Oskariem" kā Francijas pieteikums uz labāko filmu ārzemju valodā.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Поделись радостью
Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo

Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere

Моментальный он-лайн рука на телеграм канале @mylovetut

Coreysmeag


Войтирегистрация