"Frankofonā kino klubs" piedāvā: praktizē franču valodu un iepazīsti Kanādas kino

Maris Prombergs, 12.02.2015., 13:29

18. februārī plkst. 18.00 "Frankofonā kino klubā" demonstrēs Sandensas filmu festivālā apbalvoto filmu "Sarokoties ar velnu" (J’ai serré la main du diable). Pirms seansa pusstundas garumā skatītājiem būs iespēja praktizēt franču valodu, piedaloties aktivitātēs par filmas tēmu.

"Frankofonā kino klubs""Sarokoties ar velnu" ir stāsts par kanādiešu komandieri, kurš cīnās starp pienākumu un sirdsapziņu, kļūstot par aculiecinieku vienam no nežēlīgākajiem notikumiem mūsdienu vēsturē – Ruandas genocīdam. 1993. gadā Romeo Delērs kļūst par ANO miera uzturēšanas spēku virspavēlnieku Ruandā. Kad 1994. gadā sākas Ruandas genocīds, Delērs dara visu, kas viņa spēkos, lai glābtu iedzīvotājus, neskatoties uz ANO sabiedroto vienaldzīgo attieksmi un nevēlēšanos iesaistīties slaktiņa novēršanā.

Filma 2007. gadā ieguvusi prestižo "Emmy" balvu kā labākā dokumentālā filma, 2005.gadā Sandensas filmu festivālā ieguvusi skatītāju balvu dokumentālo filmu kategorijā, Kanādas kinoakadēmijas "Geminī" / "Gemini" balvu par labāko filmas montāžu dokumentālo filmu kategorijā un balvu par labāko dokumentālo filmu Filadelfijas filmu festivālā.

Valodu mācību centrs "Valodu Darbnīca" un Kanādas vēstniecība Latvijā sadarbībā ar kinoteātri "Kino Bize" piedāvā visiem franču valodas interesentiem un kino mīļiem unikālu iespēju interesanti un atraktīvi praktizēt franču valodu un vienlaikus iepazīt Kanādas kino, sabiedrību un kultūru, apmeklējot "Frankofonā kino klubu".

Šajā "Frankofonā kino kluba" vakarā aicināti piedalīties franču valodas zinātāji, kuri vēlas praktizēt franču valodu, iesaistīties diskusijās par filmā risinātajiem jautājumiem un dalīties iespaidos. Pasākums būs bez ieejas maksas un norisināsies klubā "Nabaklab" (Rīgā, Z.A. Meierovica bulvārī 12).

"Frankofonā kino klubs" darbojas kopš 2014. gada 23. septembra.

Nākamo kino kluba programma:

  • 11.martā plkst. 18:00 "Kabulas bokseres" (Les boxeuses de Kaboul, rež. Ariel Nasr, 2011),
  • 25.martā plkst. 18:00 "Gabriela" (Gabrielle, rež. Louise Archambault, 2013).

0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Поделись радостью
Szia, meg akartam tudni az árát.

MasonSax

cp loli ==> eit.tw/04G9JV <== ==> url.epoch.tw/Z4RGq <==

BobbyBrock

Theme site super 000*** hc.lv

fbHphOOPNU


Войтирегистрация