Gada labākā islandiešu filma "Bridženda"

Māris Prombergs, 15.12.2015., 12:56

Piektdien, 18. decembrī pl. 19.00 kinoteātrī "Kino Bize" tiks pirmo reizi Latvijā izrādīta dāņu režisora Jepes Rondes filma "Bridženda" (Bridgend).

"Bridženda"Filma, kuras noskaņu kino apskatnieki pasaulē salīdzina ar Deivida Linča kulta seriālu "Twin Peaks" un piedāvā citādu skatījumu pirmssvētku skrējienā, atklāj mīklainu uz patiesiem notikumiem balstītu stāstu kādā nelielā nostūrī Velsā.

Sāra un viņas tēvs ierodas mazajā pilsētiņā Bridžendā, kur pēdējo mēnešu laikā novērotas sērijveida jauniešu pašnāvības. Kamēr Sāras tēvs, pilsētas policists, cenšas atrisināt noslēpumaino pašnāvību mīklu, Sāra iemīlas vienā no pilsētiņas dumpīgajiem jauniešiem. Tas ir bezkompromisu stāsts, kas nostāda priekšplānā jūtīgu pusaudžu attiecības ar neziņā un neizpratnē esošiem vecākiem.

Stāsts ir balstīts uz patiesiem notikumiem, kuri fiksēti Bridžendas reģionā, kas ir neliela kādreizējā ogļu raktuves province Velsā. Laikā no 2007. līdz 2012. gadam tika izdarītas 79 vēl aizvien neizskaidrojamas pašnāvības. Lielākā daļa upuru bija vietējie pusaudži, kuri izbeidza savu dzīvi, neatstājot nekādus pirmsnāves skaidrojumus. Dāņu dokumentālo filmu veidotājs Jepe Ronde sešus mēnešus sekoja Bridžendas pusaudžiem, balstot savu scenāriju uz apkārtējo dzīvesstāstiem. Filma ir uzņemta reālajā notikumu vietā.

Pieklusinātās krāsās Ronde uzbur mistisku un ievelkošu meža ainavu, atgādinot Deivida Linča mīklās ietītās "Twin Peaks" noskaņas. "Bridženda" ir Rondes debija spēlfilma, kas tika nominēta Roterdamas starptautiskā kinofestivāla balvai par labāko filmu.

Oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu valodā. Ieteicams skatītājiem no 16 gadu vecuma.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


Войтирегистрация