Garšas eksperte Ilze Jurkāne galdā ceļ īsfilmu sēriju ar pašmāju ražotāju veiksmes stāstiem

Inga Bite, 21.09.2015., 07:54

Iedvesmojoties no pašmāju pārtikas ražotāju gardās, veselīgās un ekoloģiskās produkcijas, garšas eksperte Ilze Jurkāne ir izveidojusi īpašu īsfilmu sēriju – "Latvijas gardākie stāsti".

Ilze JurkāneTajā aizraujošos video apkopoti veiksmes un pieredzes stāsti, kas ļauj ne tikai iepazīt spilgtus pašmāju uzņēmējus un to ražoto produkciju, bet arī izbaudīt tik unikālo Latvijas garšu. Video sērija apskatāma mājaslapā Gardezi.lv kopā ar gardām un vienkāršām receptēm, kuras noderēs ikvienas ģimenes maltītēm.

Zemnieku saimniecība "elmēni un Kliblapsas", "Annas zivjaudzētava", "Lazdonas Piensaimnieks" – šie ir tikai daži no uzņēmumiem, kuros savā garšas ceļojumā viesojusies ēdienu pazinēja Ilze Jurkāne. Ciemojoties pie ražotājiem, dzīvu un atklātu sarunu laikā Ilze iepazinusi mūsdienīgās ražotnes un unikālo produktu tapšanas procesu, kā arī atklājusi uzņēmēju "veiksmes formulu", kas kalpojusi kā iedvesmas avots tik gardās produkcijas tapšanai.

"Vēl strādājot Volstrītā, daudz gatavoju ēst. Tas palīdzēja "atslēgties" no banku pasaules, kur dominē vīrieši, un atrast sevī sievišķīgo līdzsvaru. Šodien ēdiena gatavošana un garšas baudījums ir ne vien hobijs, bet dzīvesveids – man patīk atklāt jaunas receptes un jo īpaši jaunus, kvalitatīvus un garšīgus Latvijā ražotus produktus. Tieši tādēļ es ar prieku piekritu piedalīties šajā iniciatīvā un doties garšas ceļojumā pie pašmāju ražotājiem. Šie nav tikai video sižeti par produktiem, ko varam atrast "Rimi" plauktos. Tie ir sirds stāsti par Latvijas ražotājiem un to ģimenēm," stāsta "Latvijas gardāko stāstu" sižetu vadītāja Ilze Jurkāne.

Līdzās video stāstiem mājaslapā Gardezi.lv iespējams lasīt Ilzes pierakstus un plašākas intervijas ar uzņēmējiem. Tāpat pieejami vairāki desmiti garšas ekspertes veidotu recepšu, kuras uzskatāmi demonstrē, cik dažādas maltītes iespējams pagatavot no rupjmaizes, kvalitatīviem zivju un gaļas produktiem, pašmāju piena, siera, kā arī vietējiem dārzeņiem un citiem Latvijas gardumiem.

Katru nedēļu līdz pat Latvijas dzimšanas dienai "Rimi Gardēžu" mājaslapā www.gardezi.lv esošajiem stāstiem pievienosies kāds jauns video stāsts par uzņēmīgiem un iedvesmojošiem Latvijas ražotājiem.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Поделись радостью
Γεια σου, ήθελα να μάθω την τιμή σας.

Robertunsab

Очаровательная девушка сойдется джентельмена для прогулок унтер луной, телеграм @wanowes

Kennethjat

Прелестная девушка повстречается джентельмена чтобы прогулок под луной, телеграм @wanowes

KennethTem


Войтирегистрация