"Īsamirdzi zvaigznem leidza"

Ineta Atpile-Jugane, 25.09.2015., 06:53

Pirmizrāde filmai par dziedātāju Aiju Rimšu "Īsamirdzi zvaigznem leidza".

Aija Rimša - Andra Dzērves foto2015. gada 17. oktobrī plkst. 14.00 Rēzeknes novada domes Lielajā zālē (Atbrīvošanas aleja 95a) – pirmizrādi piedzīvos Latgolys entuziastu grupys "Biļdis" veidotā dokumentālā filma par dziedātāju Aiju Rimšu "Isamirdzi zvaigznem leidza" – lai atgādinātu, atcerētos, priecātos un skumtu, lai lepotos un pateiktos, ka viņa bija un ar radītajām dziesmām ir mums līdzās. Un būs vienmēr, mirdzot līdzi zvaigznēm!

Savukārt Latgales kultūrvēstures muzejā no 17. oktobra līdz 11. novembrim skatāma tematiska izstāde "Piederēt savai nolemtībai", kas veltīta Aijas personībai un daiļradei.

Iemirdzēties līdzi zvaigznēm var, ja tu esi zvaigzne vai tavi darbi runā paši par sevi, izstarojot gaismu, ko nespēj dzēst ne laiks, ne tumsa, ne sāpes, ne ceļš, ne neatbildami jautājumi. Š.g. 14. oktobrī aprit 10 gadi kopš talantīgās dziedātājas Aijas Rimšas aiziešanas mūžībā, taču viņa joprojām spoži spīd pie Latvijas mūzikas debesīm, viņas balss uzrunā daudzus jo daudzus klausītājus, viņas radītā mūzika un vārdi liek gan pacelties spārnos, gan aizdomāties, gan doties līdzi sapnim, gan patiesi un dziļi skumt, sāpēt un meklēt.

Filmas veidotāji : Latgolys entuziastu grupa "Biļdis" (ideja, scenārijs – Ineta Atpile-Jugane, video, montāža – Sergejs Čakāns, video – Artis Vītols, darba grupa – Edgars Blinovs, Pēteris Laizāns, Vitālijs Dudarenoks).

Filma tapusi laika posmā no 2014. gada pavasara līdz 2015. gada rudenim. Filmas tapšanā savu atbalstu sniegusi gan Aijas ģimene, gan Aijas dzīvē tuvi un nozīmīgi cilvēki, gan mūziķi un Aijas kolēģi, līdzgaitnieki. Filmas veidotāji pateicas Aijas mammai Marijai Tāraudei, Aijas dēliem Ilvaram un Intaram Rimšiem, Pēterim Laizānam, Andrim Dzērvem, Eināram Lipskim, Andrim Šīrantam, Normundam Liepiņam, Dainim Platacim, Tenim Bikovskim, Valentīnai Lohovai, Silvijai Kolesnikai, Inesei Grāvlejai par dalīšanos pārdomās, piedzīvotajā, kopā veidojot atmiņu stāstu par neatkārtojamo un talantīgo dziedātāju, personību un vienkārši cilvēku - Aiju.

Filmā izmantoti materiāli no Aijas ģimenes arhīva, Latvijas Televīzejis arhīva, Latvijas Radio arhīva, P.Laizāna, V.Lohovas, A.Dzērves, A.Bondarenko personīgā arhīva.

Atbalstītāji – Rēzeknes novada dome, Latgales kultūrvēstures muzejs, Latvijas Radio 2, SIA "Projektēšanas birojs AUSTRUMI", IK- VP 10 u.c.

Paldies par atbalstu filmas tapšanas procesā un pirmizrādes organizēšanā Monvīdam Švarcam, Anastasijai Strautai, Armīnam Ronim, Jānim Poplavskim, Ivo Dembovskim, Vasīlijam Pukinskim, Aleksandram Bondarenko u.c.

Paralēli pirmizrādei Latgales kultūrvēstures muzejā no 17. oktobrī - 11. novembrim skatāma tematiska izstāde "Piederēt savai nolemtībai", kas veltīta Aijas personībai, daiļradei. Izstādē būs iespēja ielūkoties unikālos materiālos no Aijas ģimenes arhīva (fotogrāfijas, rokraksti, tērpi u.c.).

Pēc filmas pirmizrādes – filmas izrādes visā Latvijā.

Lai filma un atmiņas par Aiju palīdz iemirdzēties katrā kādam atmiņas, pateicības, cieņas un mīlestības gaismas staram! Aija, mēs tevi mīlam!


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Поделись радостью
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab

Анкеты девчат равным образом молодых людей он-лайн, в телеграм канале @wanowes

Antoniagloro

Анкеты женщин (а) также молодых людей онлайн, на телеграм канале @wanowes

AntoniaAnowl


Войтирегистрация