Japānas televīzija sadarbībā ar Rīgas Kinostudiju uzņēmusi dokumentālu raidījumu par Latviju

Ieva Kustova, 12.12.2010., 09:39

Novembrī Japānas televīzijas pirmais kanāls - telekompānija NHK sadarbībā ar Rīgas Kinostudiju pabeigusi darbu pie dokumentāla raidījuma par Latviju, kuru paredzēts demonstrēt Japānā lielu popularitāti iemantojušā raidījumu cikla "Dzīve ar gaumi" ietvaros.

Šajā raidījumu ciklā tiek regulāri stāstīts par eiropiešiem, kuri neatkarīgi no savas profesionālās darbības raduši vaļaspriekus, kas palīdz uzturēt dzīvas viņu valsts kultūras tradīcijas. Uzņemtais raidījums ir pirmais, ko japāņu televīzija veido par Latviju, un tajā uzsvars likts uz dabas bagātību jeb, precīzāk, ārstniecisko augu vākšanu un lietošanu.

Filmēšana notika trijās Latvijas apdzīvotās vietās – Rīgā, Raunā un Aizputē. Par vienu no raidījuma varonēm kļuva pensionēta farmaceite no Raunas Vija Bernarde, kura savas gadu gaitā uzkrātās zināšanas par ārstnieciskajām zālītēm cenšas nodot nākamajām paaudzēm. Tāpat dokumentālajā raidījumā stāstīts par mākslinieku grupu no Aizputes, kas Uģa Pūcēna un viņa sievas Signes Pūcēnas vadībā īstenojuši projektu "Herboloģija", kura ietvaros no Aizputes apkaimes iedzīvotājiem tika vāktas jau piemirstas ārstniecisko augu izmantošanas receptes.

Tehnoloģiski augsti attīstītā Japāna ikdienas dzīvē praktiski neizmanto dabas ārstnieciskos preparātus, tāpēc Austrumu kolēģiem šī tēma bijusi īpaši interesanta un viņi ar lielu interesi uzņēmuši materiālus par aveņu, Islandes sūnas, liepziedu un mežrozītes lapu tējām.

Rīgas Kinostudijas vadītājs Vents Horsts, kura profesionālā komanda palīdzēja viesiem no Japānas televīzijas raidījuma izveidē, saka: "Sākotnēji varētu šķist, ka raidījuma tēma ir ļoti šaura un tā uzņemšana – nenozīmīgs fakts, taču gribu uzsvērt, ka Japānas televīzijas pirmais kanāls ir Japānas sabiedriskā televīzija ar ļoti lielu auditoriju, līdz ar to šāds dokumentālais raidījums ne vien vairos japāņu zināšanas par Latvijas kultūru un tradīcijām, bet, pilnīgi iespējams, netieši sekmēs japāņu tūrisma plūsmu uz Latviju. Savukārt tas, ka spējām nodrošināt filmēšanas grupai atbilstošus apstākļus un profesionālu atbalstu, ļauj cerēt, ka arī nākotnē varēsim īstenot jaunus sadarbības projektus un ar laiku veidot arī "lielā ekrāna" Latvijas-Japānas kopražojuma filmas."

Plānots, ka raidījums Japānas televīzijā tiks rādīts šā gada beigās. Idejas autore un līdzproducente Olga Homenko stāsta, ka japāņu komanda operatora Cunodo Kodži vadībā ir ļoti apmierināti ar filmēšanu Latvijā. Viņus sajūsminājis Latvijas rudens ainavu skaistums, un viņi plāno nākotnē atgriezties Latvijā, lai turpinātu filmēšanu minētajam raidījumu ciklam un stāstītu par citām latviešu tradīcijām.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
Sawubona, bengifuna ukwazi intengo yakho.

DavidSax

best porn

Eartha

онлайн порно 2024

Jon


Войтирегистрация