Līdz 2. oktobrim jaunieši vēl var pieteikties kino darbnīcās

Marta Bite, 01.10.2015., 08:14

Nacionālais kino centrs rīko kino darbnīcas jauniešiem "Rainis ir", aicinot kopā ar profesionāļiem veidot 3-5 minūšu īsfilmas. Kino darbnīcās uzņem jauniešus no 16 gadiem, visas nodarbības notiek Latvijas Nacionālās Bibliotēkas jaunajā ēkā (Mūkusalas ielā 3) un ir bez maksas.

Līdz 2. oktobrim jaunieši vēl var pieteikties kino darbnīcāsInteresentiem līdz 2. oktobrim jāsūta pieteikums uz rainisir@nkc.gov.lv, pieteikumā jānorāda darbnīca, kurā vēlas piedalīties, vārds, telefona numurs, pieredze filmu veidošanā (nav obligāta).

Darbnīcas vada kino režisori Juris Poškus un Dāvis Kaņepe, kuri jauniešiem palīdzēs radošas idejas pārvērst taustāmā rezultātā – filmā. Jura Poškus kino darbnīca notiek no 5.-21. oktobrim, pirmdien un trešdien plkst. 16.00, Dāvja Kaņepes kino darbnīca notiek no 10.-26. novembrim, otrdien un ceturtdien plkst. 16.00.

Dalība radošajās darbnīcās ir iespēja darboties kopā ar pieredzējušiem profesionāļiem un saprast, kā notiek filmas veidošanas process, apgūt filmēšanas pamatus, attīstīt scenārijus un nofilmēt savas īsfilmas. Nodarbību ietvaros dalībniekiem būs iespēja arī aplūkot jauno Bibliotēkas ēku, bet projekta noslēgumā 3. decembrī notiks svinīgs pasākums, kurā tiks demonstrētas izveidotās īsfilmas un apbalvoti labāko filmu autori. Radošajās darbnīcās iegūtās zināšanas jaunieši varēs izmantot turpmāk, darbojoties patstāvīgi, jo filmēšanai nepieciešamās tehnoloģijas mūsdienās ir plaši pieejamas.

Ar projektu "Rainis ir" Nacionālais kino centrs turpina programmā Rīga – Eiropas kultūras galvaspilsēta realizētā projekta "Rīgas kino" aizsāktās kinoizglītības aktivitātes bērniem un jauniešiem. Projektu īsteno Nacionālais kino centrs, atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, Latvijas Nacionālā bibliotēka.

Projekta "Rainis ir" video: www.youtube.com/watch?v=hInQF8Z9Fgc.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Поделись радостью
Hi, ego volo scire vestri pretium.

RobertSax

Have a business you want to get off the ground but lack the funding? I can invest, email me here: info@financeworldwidehk.com

Wesley Salo

Hallo, ek wou jou prys ken.

RobertSax


Войтирегистрация