Kinoteātris "Kino Bize" atsāk regulāro repertuāru ar filmu "Dižais muzejs"

Māris Prombergs, 30.10.2015., 09:11

Piektdien, 30. oktobrī plkst. 19.00 kinoteātris "Kino Bize" atsāks regulāro repertuāru jaunajās telpās Elizabetes ielā 37 ar pirmizrādi Johanesa Holchauzena dokumentālajai filmai "Dižais muzejs", kura sniedz iespēju palūkoties ikdienas dzīves tuvplānā vienā no pasaules ietekmīgākajām kultūras un mākslas iestādēm – Mākslas vēstures muzejā Vīnē, Austrijā.

"Dižais muzejs"Ierodoties uz filmas pirmizrādi, skatītājam būs iespēja piedalīties īpaša Pop Up! krājuma izveidē "Kino Bize" telpās sadarbībā ar muzeju izglītības biedrību "Museums Reveald".

Dokumentālā filma "Dižais muzejs" piedāvā asprātīgu un smalka humora piepildītu skatījumu uz pasaulē slavenu un slēgtu institūciju un pats svarīgākais – tās darbiniekiem. Filma atklāj ne vien veidus kā muzeja ekspozīcija tiek uzturēta un ko tas prasa no darbiniekiem, bet arī smalki attēlo mijiedarbību starp mākslu un birokrātiju, vēsturi un nepieciešamību pēc laikmetīga skatījuma. Sākot ar apkopēju komandu un beidzot ar muzeja vadību, satrauktu mākslas vēsturnieku un pārkrāsotu Rubensa gleznu, tiek uzsvērts, ka muzejs nav vienkārši muzejs.

Filma ir veidota "direct cinema" stilā, bez aizkadra komentāriem vai fona mūzikas, galveno uzsvaru vēršot uz precīzu un tiešu muzeja darbības atspoguļojumu un perfektas vides radīšanu mākslai. Pateicoties režisora izsmalcinātajai novērotāja spējai, kameras un pedantiskās montāžas darbam, filmu spēs novērtēt ne tikai muzeju un mākslas pazinēji, bet arī tie, kuriem muzejs saistās ar apputējušiem gleznu rāmjiem.

Kinoteātra "Kino Bize" un filmas "Dižais muzejs" apmeklētājiem būs iespēja arī piedalīties interaktīvās izstādes Pop Up! krājuma izveidē un apmeklēt diskusiju ciklu par muzeju dažādajām iespējām un apjukumu laikmetīgajā pasaulē.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Поделись радостью
হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম.

RobertSax

Aloha, makemake wau eʻike i kāu kumukūʻai.

Robertunsab

Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo


Войтирегистрация