"Kino Bize" piedāvā filmu "Mustangs"

Māris Prombergs, 09.11.2015., 15:37

Pēc iekļaušanas Rīgas Starptautiskā kinofestivāla oficiālā konkursa programmā, "Kino Bize" piedāvā iespēju šonedēļ četros seansos noskatīties drāmu "Mustangs" kinoteātrī "Kino Citadele".

"Mustangs"Filma "Mustangs" ir pirmā sadarbība starp kinoteātriem "Kino Bize" un "Kino Citadele" un iezīmē jaunas profesionālās kopdarbības sākumu Latvijas kino nozarē.

Jaunās turku režisores Denīzes Gamzes Ergjuvenas drāma "Mustangs" saņēma Kannu kinofestivāla apbalvojumu un ir nosūtīta Oskariem kā Francijas pieteikums uz labāko filmu ārzemju valodā. "Kino Bize" piedāvā iespēju četros seansos filmu noskatīties arī kinoteātrī "Kino Citadele".

Garajiem matiem plīvojot kā kumeļu krēpēm, piecas jaunas māsas skrien pa lauku ceļu. Taču šovasar viss mainīsies vienā acumirklī: pēc tam, kad māsas neapdomīgi iesaistījušās nevainīgā rotaļā ar klasesbiedriem, viņu konservatīvā vecmāmiņa un tēvocis nolemj meitenes izprecināt, ar vai bez viņu piekrišanas. Telefoni un datori tiek konfiscēti, modernās drēbes aizstāj brūnas maisveida kleitas, logi tiek aizrestoti un mājā ierodas virkne radinieču, kas par savu misiju uzskata nepaklausīgo skuķu pāraudzināšanu par priekšzīmīgām saimniecēm. Iedomu un baiļu dēļ, kas pastāv tikai aizspriedumainos prātos, lūzt jauno sieviešu dzīves.

Pēc dalības Kannu kinofestivālā Denīzes Ergjuvenas melanholisko, feministisko drāmu kritiķi nodēvējuši par "Jaunavu pašnāvībām" turku gaumē. "Mustangs" ir režisores debija pilnmetrāžas kino, kas nominētas Eiropas Kinoakadēmijas gada labākajai filmai un 2015. gada Eiropas parlamenta "LUX" kino balvai.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Поделись радостью
Здравейте, исках да знам цената ви.

RobertSax

হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম.

RobertSax

Aloha, makemake wau eʻike i kāu kumukūʻai.

Robertunsab


Войтирегистрация