Svinīgi noslēdzies kino darbnīcu projekts skolēniem "Rainis ir"

Marta Bite, 10.12.2015., 12:41

Ar jauniešu veidoto filmu demonstrēšanu kinoteātrī "K.Suns" 8. decembrī svinīgi noslēdzies filmu un animācijas darbnīcu projekts skolēniem "Rainis ir", kopīgajā bildē pulcējot apmēram 60 dalībnieku, kas projekta gaitā profesionāļu vadībā uzņēma paši savas filmas.

Svinīgi noslēdzies kino darbnīcu projekts skolēniem "Rainis ir"Projekta "Rainis ir" ietvaros Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notika animācijas darbnīca pamatskolniekiem, ko vadīja "Multenkulten" animatori Kristīna Ratniece un Ivars Šmits, un divas filmu darbnīcas vidusskolniekiem, ko vadīja režisori Juris Poškus un Dāvis Kaņepe. Profesionāļu vadībā skolēni apguva prasmes filmēšanā un uzņēma paši savas īsfilmas pēc Raiņa darbu motīviem. Dalība radošajās darbnīcās ir iespēja darboties kopā ar pieredzējušiem profesionāļiem un saprast, kā notiek filmas veidošanas process, apgūt filmēšanas pamatus, attīstīt scenārijus un nofilmēt savas īsfilmas. Radošajās darbnīcās iegūtās zināšanas jaunieši varēs izmantot turpmāk, darbojoties patstāvīgi, jo filmēšanai nepieciešamās tehnoloģijas mūsdienās ir plaši pieejamas.

Nacionālā Kino centra organizētajās darbnīcās piedalījās vairāk nekā 60 skolēnu, dalībnieku vidū bija ne tikai jaunieši no Rīgas, bet arī no Jelgavas, Suntažiem un Cēsīm. Nofilmētas 4 animācijas filmas un 17 videofilmas. Noslēgumā dalībniekus sveica talantīgā dziedātāja Taronuhi Hačjana jeb PYOR, kuras mūzika skan projekta dalībnieku uzņemtajā filmā "Balss un atbalss". Darbnīcu ietvaros uzņemtās filmas skatāmas "Rīgas kino" Youtube kanālā: www.youtube.com/channel/UCZ7NSFAgTGkSqeU7fUCbaFQ.

Ar projektu "Rainis ir" Nacionālais kino centrs turpina programmā Rīga – Eiropas kultūras galvaspilsēta realizētā projekta "Rīgas kino" aizsāktās kinoizglītības aktivitātes bērniem un jauniešiem. Projektu īsteno Nacionālais kino centrs, atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, Latvijas Nacionālā bibliotēka.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Поделись радостью
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


Войтирегистрация