No 3. marta Rīgas Kino muzejā – kinolektorijs Otrā Maiņa

Rīgas Kino muzejs, 26.02.2011., 07:25

Kino muzejs piesaka jaunus vārdus un jaunas idejas kino vizuālās valodas tulkošanā!

No 3. marta Rīgas Kino muzejā – kinolektorijs Otrā MaiņaJūsu uzmanībai – Māris Prombergs, Zane Balčus, Līva Rubene, Toms Ķencis kinolektorijā Otrā Maiņa!

Kinolektorijs Otrā Maiņa darbosies kā platforma jaunajiem un topošajiem pētniekiem, kas pārstāv "jauno paaudzi" mākslas un kultūras teorijā. Cilvēki, kuri kaut dzimuši un bērnību piedzīvojuši Padomju Savienības informācijas vakuumā, pieaugot savas apzinātās intereses attīstījuši informācijas pārpilnībā un vizuālo attēlu gūzmā, kas lavīnveidīgi pārņēmusi 21. gadsimta pasauli. Situācijā, kad nekas nav neaizsniedzams, viss ir vienlīdz pieejams un svarīgs un līdz ar to – relatīvs, bezdomu un nespējas izvērtēt laikmetā svarīgs ir kritērijs, pēc kura atšķirt būtisko no nebūtiskā, veidot savas autoritātes, domu strāvojumus un teorijas. Postmodernisma dekonstrukcijai seko jēgpilna konstrukcija no jauna.

Kinolektorija pirmā sērija sāksies ar četru kino realitātē dzīvojošu cilvēku lekcijām par sev tuvu kino – tas ir kino no dažādiem reģioniem, kino par dažādiem virzieniem, kino kas pārstāv autoru, kā arī politisko notikumu ietekmi uz kinoprocesiem. Lai gan lektori akadēmiskā ziņā pārstāv dažādas disciplīnas – sociālantropoloģiju, filozofiju, kino vēsturi un teoriju – vienojošais faktors rodams viņu vienlaikus pretenciozajā, atvērtajā, erudītajā, svaigajā, kultūras laukā salīdzinoši nesen pārstāvētajā attieksmē un skatījumā.

Lektoriju atklāsim ceturtdien, 3. martā plks. 18:30 –

Māris Prombergs
Realitāte un reālais: pēdējās desmitgades kino Brazīlijā

Brazīļu pēdējās desmitgades kino viena no galvenajām koordinātēm, kadā tiek veidoti filmu naratīvi, ir "realitātes" attēlojums. Tā ietekmes meklējamas itāļu neoreālismā, brazīļu Cinema Novo un dokumentālā kino stilistikā. Nenoteiktība, pieaugoša urbānās vardarbības apziņa un sociālā nevienlīdzība veido daudzu Brazīlijas pilsētu ikdienas pieredzi. Tās "reālais" attēlojums, pielietojot kino valodas un estētisko izteiksmes līdzekļu paņēmienus, uztur mūsdienu kino reālisma tradīciju un kļūst par daļu no nozīmīga sociālā diskursa veidojošiem elementiem.

Jums tas ir jādzird!

Lektorija programma:
3. marts
Māris Prombergs: Realitāte un reālais: pēdējās desmitgades kino Brazīlijā
24. marts
Līva Rubene: Parīze, 1968. gada maijs – revolūcija, vilšanās un to pēdas kino
7. aprīlis
Toms Ķencis: Gadsimts ar vampīriem (Nb! Lekcijas ietvaros izmantotais uzskates materiāls satur vardarbīgas un nepiedienīgas ainas)
28. aprīlis
Zane Balčus: Žans Rušs un etnofikcija

Ieeja: bez maksas
Adrese: Rīgas Kino muzejs, Peitavas iela 10/12 (ieeja no Alksnāja ielas)
Sakarā ar ierobežoto vietu skaitu, lūdzam pieteikties iepriekš: kinomuzejs@kinomuzejs.lv, tel.67358873
 


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Поделись радостью
Szia, meg akartam tudni az árát.

MasonSax

cp loli ==> eit.tw/04G9JV <== ==> url.epoch.tw/Z4RGq <==

BobbyBrock

Theme site super 000*** hc.lv

fbHphOOPNU


Войтирегистрация