Ksavjē Dolans par filmas "Māmiņa" Instagram-formātu

Sergejs Timoņins, 13.02.2015., 12:04

Ziņkārība, neizpratne, izbrīns un pat sašutums un dusmīgi zvani kinoteātra administrācijai, lai tā "nekavējoties salabo filmu" - tas viss un vēl vairāk saistībā ar režisora Ksavjē Dolana lēmumu uzņemt savu jaunāko darbu "Māmiņa" kadra malu attiecībā 1:1 jeb, kā mūsdienās būtu populāri teikt, "Instagram" formātā.

Tikai mieru, nekāda satraukuma - ar filmas kopiju viss ir kārtībā un arī kinomehāniķis nav aizmidzis vai nospiedis nepareizo sviru, jo šī ir apzināta un mākslinieciski pamatota režisora izvēle. Vārds pašam Ksavjē Dolanam: "Skatītāji mēģina šajā lēmumā saskatīt un tam piešķirt visdažādākās nozīmes, bet patiesībā es vienkārši vēlējos būt pēc iespējas tuvāk aktieriem un to sniegumam, lai kamera - un skatītāji - varētu ielūkoties tiem tieši acīs, nenovēršot uzmanību uz to, kas notiek apkārt," - tā Dolans. Komentārus vai pārmetumus par mēģinājumu parazitēt uz "Instagram"-buma režisors uztver ar neslēptu smaidu - vēl kopš bērnības būdams liels melomāns (mūzika ir Dolana filmu neiztrūkstoša, spēcīga sastāvdaļa, un arī šajā filmā skan Celine Dion, Andrea Bocelli, "Counting Crows", "Dido", "Oasis" un citi), viņš filmas formātam iedvesmojās no vinila albumu vākiem.

Filma "Māmiņa"

Interesenti tikmēr var iepazīties ar paša režisora kolorīto Instagram profilu: instagram.com/xavierdolan/.

Liela daļa mūsdienu filmu tiek uzņemtas un izrādītas "1:85:1" vai "2:35:1" kadra formātos, retāk - televīzijas formātā "4:3" (kā, piemēram, dažas ainas Vesa Andersona filmā "Viesnīca Diženā Budapešta"), bet tikai Ksavjē Dolans bija pirmais, kurš uzdrīkstējās uzņemt visu filmu kadra formātā "1:1"! Iemēģinājis roku mūzikas videoklipa veidošanā (grupas "Indochine" kompozīcijai "College boy": youtu.be/Rp5U5mdARgY, klipā galvenajā lomā redzama "Māmiņas" zvaigzne Antuāns Olivjē Pilons), viņš pārliecinājās, ka tieši šāds attēla formāts vislabāk piestāvēs viņa jaunākajai filmai un visspilgtāk atrādīs filmas varoņu emocijas un pārdzīvojumus!

Filma "Māmiņa"

Filma Latvijas kinoteātru repertuārā no 13. februāra! Sīkāka informācija filmas oficiālajā mājaslapā: kinospektrs.lv/mommy/.

Filmu "Māmiņa" un kinoprojektu "Spektrs" informatīvi atbalsta nacionālais e-pasta serviss "Inbox.lv", populārākais ziņu portāls latviešu valodā "TVNET.lv", draudzīgais portāls "Draugiem.lv" un Kanādas vēstniecība.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Поделись радостью
Szia, meg akartam tudni az árát.

MasonSax

cp loli ==> eit.tw/04G9JV <== ==> url.epoch.tw/Z4RGq <==

BobbyBrock

Theme site super 000*** hc.lv

fbHphOOPNU


Войтирегистрация