Filmas "Māmiņa" režisors Ksavjē Dolans sveicina Latvijas kino skatītājus

Sergejs Timoņins, 01.03.2015., 20:43

Īpašu uzmanību Latvijas kino skatītājiem veltīja arī filmas "Māmiņa" režisors Ksavjē Dolans, kurš par godu filmas pirmizrādei Latvijā ierakstīja īpašu videosveicienu - to jau vairāk kā nedēļu var redzēt pirms visiem "Māmiņas" seansiem, kā arī tiešsaistē.

Latvijas kino skatītāju atsauksmes par filmu "Māmiņa":

"Izskanējusi "Oskaru" ceremonija, bet viena lieta, kas tai pietrūka, bija filma "Māmiņa" kā labākā ārzemju filma - gan nominācijas, gan balvas līmenī. Tam piekrīt arī Latvijas kino skatītāji, kuru atsauksmes par filmu grūti nosaukt citādi, kā pārliecinošas: kinoblogeri.lv/zinas/latvijas-kino-skatitaju-atsauksmes-par-filmu-mamina."

Kanādas vēstnieks Latvijā Alēns Osērs par Ksavjē Dolana filmu ‘’Māmiņa’’:

Filmas pirmizrādi k/t Splendid Palace ar savu klātbūtni pagodināja arī Kanādas vēstnieks Latvijā Alēns Osērs, kurš sniedza oficiālo komentāru par filmu "Māmiņa" (zemāk tulkojumā un oriģināls):

"Kanādiešiem ir īpašs stāstīšanas veids kinematogrāfijā. Tā ir unikāla kino valoda, kura realitāti atspoguļo sevišķā veidā. Esmu lepns, ka šī īpašā kino valoda, kas iedzīvināta arī Ksavjē Dolana filmā ‘’Māmiņa’’, ir atceļojusi uz Latviju. Filma ir saņēmusi virkni apbalvojumu, un esmu priecīgs, ka, nule kā notikušajā Cēzara balvas pasniegšanas ceremonijā Francijā 20.februārī, filma saņēmusi labākās ārzemju filmas titulu. Filma ir unikāls un ārkārtīgi spēcīgs darbs! Noteikti jāredz!"

"We Canadians have our own way of telling stories. We use our own cinematic "voice", which provides viewers with a unique expression of reality and I am so proud that this "voice", expressed through the form of Xavier Dolan’s movie ‘’Mommy’’, has been brought to Latvia. The movie has received many prizes, and I am happy that a few days ago on February 20, it received The César Award, which is the national film award of France, for the best foreign film! It’s a unique and extremely powerful work. Must see!"

Visbeidzot, jūsu uzmanībai un brīvai izmantošanai ir pieejamas publikācijas - "Ksavjē Dolana filmogrāfija" un "Ražots Kvebekā: spilgtākie režisori no Kanādas provinces", tos, kopā ar visiem filmas materiāliem, atradīsiet te: ej.uz/mommymedijiem.

Ksavjē Dolana kino sveiciens: youtu.be/k_nRV6bHjvk.

Filma "Māmiņa" joprojām redzama kinoteātros "Kino Citadele", "Splendid Palace" un "KSuns".

Filma "Māmiņa"

Filmas oficiālā mājas lapa: www.kinospektrs.lv/mommy.

Filmu "Māmiņa" un kinoprojektu "Spektrs" informatīvi atbalsta nacionālais e-pasta serviss "Inbox.lv", populārākais ziņu portāls latviešu valodā "TVNET.lv", draudzīgais portāls "Draugiem.lv" un Kanādas vēstniecība!


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Поделись радостью
Szia, meg akartam tudni az árát.

MasonSax

cp loli ==> eit.tw/04G9JV <== ==> url.epoch.tw/Z4RGq <==

BobbyBrock

Theme site super 000*** hc.lv

fbHphOOPNU


Войтирегистрация