Rīgas Kultūras centrā "Iļģuciems" aprīļa Kino kluba lekcija

Baiba Pilāne, 15.04.2015., 11:11

Rīgas Kultūras centrā "Iļģuciems" aprīļa Kino kluba lekcija par Pētera Krilova pilnmetrāžas dokumentālo filmu "Uz spēles Latvija" (2014).

Aprīļa Kino kluba lekcijaSestdien, 18. aprīlī plkst. 15.00 Rīgas Kultūras centra "Iļģuciems" Lielajā zālē lekciju cikla Kino klubs ietvaros ikvienam interesentam būs iespēja iepazīt 2014. gada Lielā Kristapa balvas ieguvēju – Vides Filmu Studijas pilnmetrāžas dokumentālo filmu "Uz spēles Latvija". Lekciju vadīs kino zinātnieks Agris Redovičs. Lekcijas ievadā – tikšanās ar filmas režisoru Pēteri Krilovu un scenāristu Alvi Lapiņu.

Filmas atslēgas kods ir gadskaitlis 1949. Šajā gadā ir piedzimis filmas režisors. Viņa stāsts par tēvu cieši savijas ar padomju Latvijas čekistu viltīgo spēli pret zviedru-angļu-amerikāņu izlūkdienestiem.

Sešdesmitajos gados ar čekas līdzdalību Latvijā tapa grāmata, pēc tam arī aktierfilma "Kad lietus un vēji sitas logā", kā arī TV pseidodokumentāls seriāls "Spēle". Filma stāsta par cilvēkiem, kuri dažādu iemeslu dēļ ir kļuvuši par šīs "spēles" dalībniekiem. Vairāku gadu garumā ir savākti unikāli dokumenti, liecības, čekas apsūdzību materiāli un intervijas ar aculieciniekiem un ekspertiem. Čekas sausās un skarbās nopratināšanas protokolu lapas filmā atdzīvojas melnbaltās plastilīna animācijās.

Viegli ironiska kino arhīvu montāža, atdzīvināta Eiropas politiskā karte un grafikas līdzēs arī nesagatavotam skatītājam noorientēties līdz šim maz zināmos vēsturiskos notikumos.

Ieejas maksa – EUR 2.00, skolēniem, studentiem un pensionāriem – EUR 1.00.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Поделись радостью
Premium domain for sale 777azino777cashusdc.ru

BOSrat

Hæ, ég vildi vita verð þitt.

RobertSax

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


Войтирегистрация