Kustīgās bildes Mansardā

Agnese Logina, 03.02.2015., 12:00

Filmu programma "Grāmatniecība uz ekrāna" apgāda "Mansards" desmitajā gadā.

Februāra seansi – katru trešdienu pulksten 18:00!

Grāmatu mājā "NicePlace Mansards" izziņota februāra programma regulārajiem filmu seansiem. Jau 4. februārī uz ekrāna trīs lieli, bet pilnīgi atšķirīgi dzejnieki – Ojārs Vācietis, Andris Vējāns un Jānis Peters, ievadvārdus teiks kinokritiķe Anita Uzulniece.

Nākamajos seansos februārī: 11.02. Padomjlaika varoņi Linards Laicens, Andrejs Upīts un Vilis Lācis. 18.02. Atmodas priekšnojautas filmās par Krišjāni Baronu. 25.02. Pētera Krilova īsfilmas – Jāņa Jaunsudrabiņa un Anšlava Eglīša darbu ekranizācijas.

Ieeja seansos bez maksas. Darbojas kafejnīca, bārs, grāmatu un papīrlietu veikals.

Šī ziema ir grāmatu apgāda "Mansards" jubilejas sezona – pirms desmit gadiem (2004. gada rudenī) apgāds juridiski dibināts, 2005. gada martā iznāca pirmā grāmata – Zigmunda Skujiņa "Rakstu" pirmais sējums. Jubilejā apgāds "Mansards" ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu sarūpējis dāvanu lasītājiem – literatūrā un grāmatniecībā balstītu filmu programmu līdz pat pavasarim.

Filmu programmu veido regulārs seansu cikls katru trešdienu pulksten 18:00 grāmatu un kultūrpreču mājā "NicePlace Mansards" Krišjāņa Barona ielā 21a (māja pagalmā). Katrā seansā tiek demonstrētas vairākas tematiski vienotas īsmetrāžas filmas, pirms tām – ievadvārdi. Programmas hronoloģiskās robežas – no 20. gs. 50. gadiem līdz mūsdienām, žanriskā daudzveidība – gan ekranizācijas (spēlfilmas un animācija), gan dokumentālās filmas (literātu portreti, dokumentāli apraksti, pētījumi un interpretācijas).

Apgāds "Mansards" ir viens no straujāk augošajiem apgādiem Latvijā, desmit gadu laikā tas izdevis jau vairāk nekā 300 grāmatu, turklāt pārsvarā tā ir oriģinālliteratūra – latviešu jaunākā dzeja, mūsdienu proza, kultūrvēsturiski nozīmīgi biogrāfiski darbi un klasiķu darbu apkopojumi. Atsevišķa "Mansarda" sērija veltīta nacionālajai, sociālajai un personību atmiņai, citos izdevumos uzmanība pievērsta mākslai trimdā un Latvijā, kinomākslai (sērija Kino Rakstu bibliotēka) un mūsdienu mūzikas leģendām. Aktuālāko 20. un 21. gadsimta Eiropas dzejā un prozā meistarīgos tulkojumos izceļ daudzu autoru, tostarp Nobela prēmijas laureātu darbi.

Filmu programmu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds un Latvijas Nacionālā arhīva Valsts Kinofotofonodokumentu arhīvs.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
Szia, meg akartam tudni az árát.

MasonSax

cp loli ==> eit.tw/04G9JV <== ==> url.epoch.tw/Z4RGq <==

BobbyBrock

Theme site super 000*** hc.lv

fbHphOOPNU


Войтирегистрация