NKC izsludina divu konkursu rezultātus

Kristīne Matīsa, 17.06.2015., 07:00

Nacionālajā Kino centrā noslēgušies divi projektu konkursi, valsts atbalstu saņēmušas piecas debijas filmas un 14 filmu attīstīšanas projekti.

15. aprīlī Nacionālais Kino centrs izsludināja divus projektu konkursus – debijas filmu ražošanai un filmu projektu attīstīšanai. Konkursiem iesniegtos projektus vērtēja NKC ekspertu komisijas – spēlfilmu eksperti Pēteris Krilovs, Atis Amoliņš un NKC pārstāvis Uldis Dimiševskis, dokumentālo filmu eksperti Dāvis Sīmanis, Daira Āboliņa un NKC pārstāve Kristīne Matīsa, un animācijas eksperti Bruno Aščuks, Anna Veilande-Kustikova un NKC pārstāve Kristīne Matīsa. Ar debijas filmu projektiem varēja iepazīties arī plašāka publika, jo filmu autori un producenti 3. jūnijā piedalījās projektu publiskajā prezentācijā Rīgas Kino muzejā.

Debijas filmu konkurss tiek izsludināts jau otro gadu, tā mērķis ir atbalstīt visu veidu debijas filmu veidošanu, finansējot Latvijas režisoru spēlfilmu, dokumentālo un animācijas filmu ražošanu, veicinot autoru profesionālo un radošo izaugsmi, kā arī ilgtspējīgu Latvijas filmu nozares attīstību. Debija šī konkursa izpratnē ir režisora pirmais attiecīgā filmu veida un garuma projekts, kas tiek veidots Latvijas producējošā kompānijā un nav kādas izglītības iestādes mācību darbs. Konkursa finansējums EUR 139 156 (no pieejamā 150 220) sadalīts pieciem projektiem – atbalstīta viena animācijas filma, trīs dokumentālās filmas un viena spēlfilma; konkursa nolikums paredz, ka filmām jābūt gatavām ne vēlāk kā 2016. gadā.

Filmu projektu attīstīšanas konkursā pieejamais finansējums ir EUR 107 300, atbalstītie projekti saņem finansējumu scenāriju rakstīšanai, tēmu izpētei, tēlu un vizuālo risinājumu izstrādei, tādējādi veicinot Latvijas filmu tematisko, žanrisko un māksliniecisko daudzveidību. Ekspertu komisijas par atbalstāmiem atzinuši piecu spēlfilmu, piecu animācijas filmu un četru dokumentālo filmu projektus plašā spektrā – savas jaunās idejas varēs attīstīt režisori Armands Zvirbulis, Dāvis Sīmanis, brāļi Raitis un Lauris Ābeles, Inese Kļava, Andis Mizišs, Mārtiņš Grauds, Jurģis Krāsons, Vladimirs Leščovs, Edmunds Jansons un citi.

Detalizēta informācija par konkursu rezultātiem atrodama NKC mājas lapā nkc.gov.lv/finansejums/konkursu-rezultati/.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


Войтирегистрация