Filma "Nogalināt ziņnesi / Kill the Messenger" ar Džeremiju Renneru galvenajā lomā

Sergejs Timoņins, 26.03.2015., 09:01

Kinoprojekts "Spektrs" piedāvā spraigu un šībrīža situācijai kā nekad aktuālo trilleri "Nogalināt ziņnesi / Kill the Messenger" ar Džeremiju Renneru galvenajā lomā, Latvijas kinoteātros no 27. marta.

Filma "Nogalināt ziņnesi"Žurnālists Gerijs Vebs atrod un publicē pierādījumus CIP dalībai liela apjoma kokaīna partiju transportēšanai pāri ASV robežām, lai finansētu Nikaragvas nemiernieku aktivitātes. Pēc skandalozā materiāla publicēšanas žurnālists CIP spiediena rezultātā kļūst par grēkāzi, bet viņš tāpat turpina cīņu par taisnību, aizstāvot sevi, savu ģimeni un cilvēku tiesības zināt patiesību... Filma balstīta uz patiesu stāstu.

Filma "Nogalināt ziņnesi" ir īpaši tuva kinoprojekta "Spektrs" veidotājiem - nolēmām to izrādīt, jo tā ir ļoti aktuāla gan mūsdienu politiskajam klimatam, gan - īpaši - Latvijas ikdienai, jo tā stāsta par ASV žurnālistu Geriju Vebu (spīdošs Džeremijs Renners), kurš savā rakstu sērijā atmaskoja nelegālu CIP slepenoperāciju narkotiku transportēšanā pāri ASV robežai, un par to tika publiski nomelnots. Ļoti aktuāli - gan mūsu mediju vidē, gan saistībā ar lielo austrumu kaimiņu, kurš kontrolē un brutāli apspiež jebkādu opozīcijas viedokli.

Filma ir ļoti laba un sociāli nozīmīga, bet tai neklājās viegli - ASV to "palūdza" neizrādīt lielākajiem kinoteātru tīkliem, izpalika arī Oskara nominācija Džeremijam Renneram, kuram šī, bez šaubām, ir karjeras labākā loma. Bet mēs, savukārt, vedam uz Latviju filmas, no kurām atsakās citi izplatītāji, un jūtam tajā visā radniecīgu, dumpiniecisku garu - tādēļ nebaidīsimies to izrādīt!

Bez Džeremija Rennera, kuram šis ir sirds projekts un kurš darbojas arī kā filmas producents, filmā redzami Roberts Patriks ("Gangsteru mednieki"), Mērija Elizabete Vinsteda ("Cietais rieksts 4"), Berijs Pepers ("Glābjot ierindnieku Rajenu"), Paza Vega ("Greisa no Monako"), Maikls Kenets Viljamss (seriāls "The Wire") un Maikls Šīns ("Pusnakts Parīzē"). Filmu režisēja rūdīts TV seriālu profesionālis Maikls Gusta (seriāli "Deksters", "Elementāri", "Homeland").

ASV kritiķu novērtējums filmai - 78% "svaigs" (no 100), pēc recenziju agregatora RottenTomatoes.com datiem: www.rottentomatoes.com/m/kill_the_messenger_2015/.

Filmas treileris (ar LV/RU subtitriem): youtu.be/fkWmq2wPIeU.

Filma Latvijas kinoteātros jau no 27. Marta, bet k/t "Kino Citadele" arī īpašs filmas "Kinoblogeri piedāvā" seanss ar īpaši aicināto viesi, žurnālistu Sandiju Semjonovu, kurš pirms filmas brīvā formā izstāstīs par savu pieredzi ar "karstiem" un atsevišķām pusēm nevēlamiem materiāliem pēc savas pieredzes!


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Поделись радостью
Hi, Are you seeking a top-notch domain name for your business ? Perhaps this one fits the bill for you? buyviagra.today Could you inform me if you have any interest? Thank you and have a great day, Fausto

Fausto

Hello, I'm in need of assistance regarding an issue on the site, could you please help me?

Stefan Fullerton

Здравейте, исках да знам цената ви.

RobertSax


Войтирегистрация