Baznīcu naktī Rīgas Doma dārzā – "Short Riga" filmu programma

Kaspars Beķeris, 04.06.2015., 08:24

Baznīcu naktī 5. jūnijā - projekts "Mans Doms" sadarbībā ar Rīgas Starptautiskā kino festivāla ietvaros gaidāmā īsfilmu konkursa "Short Riga" komandu piedāvā četru īsfilmu programmu Doma dārzā, kuras baudīšanai apmeklētāji aicināti pulcēties plkst. 21.15.

Baznīcu naktī Rīgas Doma dārzā – "Short Riga" filmu programmaFilmu programmu veido dažādās intonācijās pausti stāsti par ticību, cerību, mīlestību un pašu dzīvi.

Džakomo Abrucēzes (Giacomo Abbruzzese) pērn tapusī spēlfilma ir stāsts par kādu Vidusjūras ciematu, kura iedzīvotāji pulcējas jūras krastā, lai sagaidītu izgaismotāsStella Maris skulptūras ierašanos, bet Alesandro Palacī (Alessandro Palazzi) "Benzīntankā" (2015) īslaicīgu patvērumu Itālijā atraduši bēgļi no Āfrikas ļaujas sapņiem par citādāku dzīvi. Tā ir spēlfilma, taču lomu atveidotāji nav vis aktieri, bet dzīvi trimdā patiešām piedzīvojuši cilvēki. Savukārt, Vācijas un Horvātijas spēlfilma "Cālis" (2014), kura nule saņēmusi Eiropas Kinoakadēmijas balvu kā labākā īsfilma, stāsta par bērnību. Un karu. Mākslinieka Pablo Lobato darbs "Corda" (2014) ir viena no emocionāli iespaidīgākajiem programmas atradumiem, tas ir dokumentāls mākslas darbs, kas ar attēla un skaņas palīdzību ļauj skatītājam iejusties neierastā, intensīvā un iracionālā procesā, ko katru gadu piedzīvo tūkstošiem brazīlijas katoļticīgo.

"Short Riga" kuratore Anna Veilande – Kustikova izraudzījusies filmas par dažādām tēmām, taču tās vieno to cilvēcība:

Šīs filmas nekritizē mūsu reliģisko izvēli, tajās neatradīsiet norādījumus, kā dzīvot labāk, kādām vajadzētu vai nevajadzētu būt kristīgajām vērtībām. Man patīk domāt, ka šīs filmas Doma dārza gaisnotnē vienkārši radīs vietu kā mākslas baudījumam, tā pārdomām. Vietu gan telpā, gan mūsos pašos.

Doma baznīcas draudze apmeklētājus Baznīcu nakts ekskursijām uzņems jau no plkst. 18.00. Savukārt tie, kas ieradīsies uz kino seansu vakarā Doma dārzā, droši var ņemt līdzi pledus un siltu tēju termosos ērtākai un siltākai kino baudīšanai.

Oktobrī Rīgas Starptautiskā kino festivāla ietvaros gaidāmais "Short Riga" pirmo reizi rīko veselus trīs konkursus – starptautiskā īsfilma, Baltijas studentu īsfilma, kā arī – Baltijas mūzikas videoklips. Konkursa laurētu filmas tiks izrādītas "Short Riga" veidotajās programmās Riga IFF laikā no 15. - 25. oktobrim.

Sabiedriskā kustība "Mans Doms" ir Rīgas Doma un biedrības "Ascendum" ilgtermiņa sadarbības projekts, kas pievēršas Doma katedrāles sabiedriskās nozīmes aktualizēšanā. Tā ietvaros plānota virkne nozīmīgu kultūras pasākumu - koncerti, izstādes un citas aktivitātes visu vecumu auditorijai Rīgas Domā un Doma dārzā.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Поделись радостью
Hi, I just visited hc.lv and wondered if you'd ever thought about having an engaging video to explain what you do? Our prices start from just $195. Let me know if you're interested in seeing samples of our previous work. Regards, Georgina

Georgina

Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

RobertSax

Szia, meg akartam tudni az árát.

Robertunsab


Войтирегистрация