2014. gadā Latvijā sasniegts Eiropas filmu apmeklējuma rekords

Kristīne Matīsa, 08.06.2015., 08:33

Pērn, 2014. gadā, Latvijā ievērojami pieaudzis to kinoskatītāju skaits, kas apmeklējuši Latvijas kinoteātros izrādītās Eiropas filmas.

Lika Besona fantastikas trilleris "Lūsija / Lucy"2014. gadā Eiropā veidotās filmas Latvijā kinoteātros ir noskatījušies 493 570 skatītāju. Šis ir rekords neatkarīgās Latvijas vēsturē ­­ - ­ pirmo reizi pēdējo desmitgažu laikā Eiropā veidotās filmas ir piesaistījušas tik plašu publiku. Eiropas filmu auditorija, salīdzinājumā ar 2013. gadu, kad Eiropas filmas Latvijas kinoteātros noskatījās 267 900 skatītāju, pērn pieaugusi par 225 670 skatītājiem - tātad gandrīz dubultojusies. Pērn Latvijas kinoteātros izrādītas 210 Eiropā tapušas filmas un skatītāju topa augšgalā ir Francijā uzņemtais Lika Besona fantastikas trilleris "Lūsija / Lucy", kas Eiropas mēroga topā ieņēmis otro vietu, sapulcinot pie kinoekrāniem 15 202 930 skatītāju. Eiropā pirmajā vietā ar 17 098 008 skatītājiem ir franču filma "Serial Bad Weddings", kas nevienā no Baltijas valstīm nav tikusi demonstrēta kinoteātros.

2014. gadā pieaudzis arī Latvijā veidoto filmu skatītāju skaits – pērn uz kinoteātriem noskatīties Latvijā tapušās filmas devās 175 207 skatītāju, un tas ir par 31 828 skatītājiem vairāk nekā 2013. gadā, kad Latvijas filmas apmeklēja 143 379 tūkstoši skatītāju. Kinoteātros skatītākā Latvijas filma pērn bija režisora Andra Gaujas debija "Izlaiduma gads", kuru apmeklēja 34 438 skatītāji.

"Veicinot Eiropas kino atpazīstamību un izpratni par to, būtiskas bija arī Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas aktivitātes un, protams, Eiropas Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonija, kas notika Rīgā pērnā gada decembrī. Varam būt priecīgi un lepni, ka laikā, kad par kinoauditorijas kritumu sūdzas vairums Eiropas valstu, Latvijai ir izdevies paplašināt Eiropas valstīs tapušo filmu, tai skaitā arī Latvijas filmu auditoriju. Ceram, ka šī pozitīvā tendence turpināsies," komentē Nacionālā Kino centra vadītāja Dita Rietuma.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Поделись радостью
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab

Анкеты девчат равным образом молодых людей он-лайн, в телеграм канале @wanowes

Antoniagloro

Анкеты женщин (а) также молодых людей онлайн, на телеграм канале @wanowes

AntoniaAnowl


Войтирегистрация