Starptautiskās cilvēktiesību dienas kino

k/t “Kino Bize”, 04.12.2015., 13:21

Atzīmējot ikgadējo Starptautisko cilvēktiesību dienu, ceturtdien, 10. decembrī pl. 19.00 kinoteātrī "Kino Bize" būs iespēja noskatīties divas patiesos notikumos balstītas vairāku starptautisku organizāciju un kinofestivālu augstu novērtētas filmas – drāmu "Mūsu dzīvesstāsti" un dokumentālo filmu "Ārkārtas komanda".

"Mūsu dzīvesstāsti"Filmas tiks demonstrētas bez ieejas maksas sadarbībā ar Nīderlandes Karalistes vēstniecību.

Vakara sākumā plkst. 19.00 tiks demonstrēta Kenijas un Dienvidāfrikas kopražojuma filma "Mūsu dzīvesstāsti" (Stories of Our Lives), kas 2015. gadā Berlīnes Starptautiskajā kinofestivālā ieguva apbalvojumu par spēju attēlot kopienas spēku un izturību grūtos apstākļos.

Filmu veido pieci melnbalti stāsti, kas smalkā vienkāršībā un jutīgumā atklāj sarežģītos un bīstamos apstākļus, kādos tiek apspiestas LGBT tiesības Kenijā. Paralēli visur esošajam sabiedrības sociālajam un kultūras konservatīvismam, valsts likumdošana stigmatizē un nosoda ne-heteroseksuālās identitātes, kā rezultātā seksuālās identitātes jautājumi gandrīz pilnībā ir izslēgti no Kenijas kinematogrāfa. Filmas veidotāji ir Nairobi bāzēts anonīms mākslinieku kolektīvs, kas nav izpauduši savus vārdus, lai pasargātu sevi pret valsts un apkārtējo iespējamo atriebību. Filma "Mūsu dzīvesstāsti" ir ar mīlestību veidots darbs, kas dramatizē vairākus patiesos notikumos balstītus stāstus Kenijas apspiestajā LGBT kopienā. Tāpat to var uztvert kā drošsirdīgu centienu apkarot sabiedrības vairākuma neiecietības uzspiesto klusēšanu ar dzīvām pieredzēm.

Vakara turpinājumā plkst. 20.30 rādīs 2014. gada dokumentālo filmu "Ārkārtas komanda" (E-Team), kas Sandensas kinofestivālā ieguva balvu par labāko operatora darbu un tika nominēta galvenajai žūrijas balvai.

Kad valstīs, kuras vajā nežēlīgi diktatori, tiek pastrādāta ārkārtēja vardarbība, cilvēktiesību organizācija Human Rights Watch nosūta uz šīm vietām Ārkārtas komandu. To veido īpaši izglītoti indivīdi, kuri nolīgti, lai dokumentētu kara noziegumus un ziņotu par tiem pārējai pasaulei. Lai atsegtu notiekošo darbību, režisori Ross Kaufmans un Keitija Ševiņjī dodas uz politiski nestabilo vidi Sīrijā un Lībijā, kur sprādzienu, ložu atstātie caurumi un nereģistrētās kapu vietas piedāvā neskaitāmas liecības koordinētajiem uzbrukumiem, ko veicis Bašars al Asads un iepriekš Muamars Kadafi. Veiktie noziegumi ir nežēlīgi un pārsvarā nav dokumentēti, tāpēc Ārkārtas komandas centieni iegūt informāciju par paveikto ir īpaši kritiski, lai arī mēs par tiem uzzinātu un starptautiskās krimināltiesas varētu tiesāt atbildīgās personas.

Filmas tiek demonstrētas Starptautiskās cilvēktiesību dienas ietvaros sadarbībā ar Nīderlandes Karalistes vēstniecību. Filmas tiks demonstrētas oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu valodā. Ieeja bez maksas.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Поделись радостью
Hallo, ek wou jou prys ken.

RobertSax

Zdravo, htio sam znati vašu cijenu.

Robertunsab

Анкеты девушек равным образом юношей онлайн, в течение телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


Войтирегистрация