Tikšanās ar režisori Lailu Pakalniņu

Māris Prombergs, 27.11.2015., 12:15

No 27. novembra kinoteātris "Kino Bize" piedāvā iespēju noskatīties izcilās latviešu kinorežisores Lailas Pakalniņas jaunāko filmu - pilnmetrāžas spēlfilmu "Ausma", kas pēc pasaules pirmizrādes Tallinā ir izpelnījusies ne vien kino gardēžu un publikas atzinību, bet arī pasaulslavenā kinoizdevuma "Hollywood Reporter" un kinokritiķa Stīvena Daltona (Stephen Dalton) uzmanību.

Tikšanās ar režisori Lailu PakalniņuSvētdien, 29. novembrī pl. 19.00 piedāvājam lielisku iespēju noskatīties filmu "Ausma" kopā ar Lailu Pakalniņu, kā arī saņemt režisores atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem.

Lailas Pakalniņas filma "Ausma" ir melnbalts stāsts par vērtībās apjukušu pasauli nesenā pagātnē, stāsts, kurā caur vienas ģimenes traģēdiju tiek attēlota propagandas un agresīvas sistēmas ietekme uz cilvēkiem kopumā. Filmas centrā ir Latvijas vidē adaptēts padomju laika stāsts par Pavļiku Morozovu, kurš tā saucamo ideālu vārdā nodod savu tēvu, bet tēvs, atriebības vadīts, nodod savu dēlu.

Diemžēl "Ausma" nav filma par pagātni, jo totalitāra režīma vēlme pārvērst cilvēkus par liela mehānisma mazām skrūvītēm aizvien vēl šķiet mūžīga – tai nav robežu ne laikā, ne telpā. Uzsverot tēmas aktualitāti arī mūsdienās, režisore norāda, ka filmā "Mēs spēlējāmies ar enerģiju un caur tās koncentrāciju kadrā brīdinām skatītājus, cik svarīgi ir neļauties manipulācijai un nepazaudēt sevi."

"Ja cilvēks, noskatījies šo filmu, jūtas apjucis, tad tieši tas ir tas, ko es varētu vēlēties," par gaidāmo skatītāju reakciju spriež Laila Pakalniņa. "Vienmēr esmu bijusi pārliecināta, ka filmai ir jārodas vai nu no sāpēm, vai nu no prieka. Taču "Ausma" ir īpaši traka filma – nezināju, ka sāpes un prieks var būt tik vienlaicīgi. Kā nomirt un piedzimt uzreiz."

Filmas "Ausma" pirmizrāde kinoteātrī "Kino Bize" piektdien, 27. novembrī plkst. 19.00, bet svētdien, 29. novembrī plkst. 19.00 filmas seanss, tikšanās un sarunas ar režisori Lailu Pakalniņu.

Biļešu maksa: 4,50 Eur; skolniekiem, studentiem, pensionāriem 3,50 EUR.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Поделись радостью
Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

MasonSax

Hallo, ek wou jou prys ken.

RobertSax

beznaeba.xyz

Dyan


Войтирегистрация