Dzīvo skulptūru performance "Viļņošanās"

Nataļja Sujunšalijeva, 23.11.2015., 15:38

Šā gada 26. novembrī, plkst. 19.00 kultūras un izklaides programmas "Ars Rezumē" ietvaros Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē "Arsenāls" norisināsies starpdisciplināro mākslu grupas "Idea Gnosis" interaktīvā dzīvo skulptūru performance "Viļņošanās", reflektējot par viļņiem un viļņošanos visdažādākajos līmeņos un izpausmēs, tostarp, velkot paralēles ar akvareļa jeb ūdens krāsas plūšanu mākslas radošajā procesā.

Reklāmas attēls dzīvo skulptūru performancei "Viļņošanās"Skaņas viļņi, ūdens viļņi, gaisa viļņi, emociju viļņošanās rodas no impulsiem jeb signāliem, kuri iekustina un iesvārsta telpu, domas un sajūtas. Signāls – vilnis – kustība. Viļņu izplatīšanās telpā ir kustība, kas formē redzamo, dzirdamo un emocionāli uztveramo realitāti. Arī acīm neredzami viļņi var izraisīt spēcīgu efektu, bet tikko jaušams, vienā vārdā vai žestā ietverts saviļņojums spēj atstāt neizdzēšamu iespaidu mūža pieredzē.

Starpdisciplināro mākslu grupas "Idea Gnosis" interaktīvā performance "Viļņošanās" ir mēģinājums iedzīvināt viļņu darbību tēlos, kustībās un skaņās. Līdzīgi kā akvareļa glezniecībā viļņojas un pārklājas krāsas un triepieni, arī pozu, skaņu un gaismas kompozīcijas veido formu un zemtekstu slāņus.

Performances skatītāji kopā ar dalībniekiem nonāk viļņu pasaulē, kurā parādības, kas parasti uztverei ir apslēptas, kļūst redzamas un dzirdamas. Tāpat kā ikdienas kontekstā nenotveramā veidā redzams top ūdens, kurā izšķīst krāsu pigmenti, atklājot skaistuma radīšanu, kas ir ārpus cilvēka gribas un ietekmes.

"Viļņošanās" ir vairāku atsevišķu dzīvo skulptūru vienots kopums telpā, kura apskates rakurss un ilgums ir katra paša ziņā. Performances laikā apmeklētāji aicināti brīvi pārvietoties pa zāli un uzkavēties tik ilgi, cik vēlas, apskatot dažādus kompozīcijas fragmentus – nelielas kustību etīdes, kurās risināts konkrēts no sākotnējā impulsa saņemts uzdevums. Etīdes ir lakoniskas, ģeometriski vienkāršas, ar minimāliem žestiem – tās ir kā koncentrētas zīmes vai formula kādai tēlainai darbībai, kas atkārtojas. Katrā etīdē izspēlēts noteikts tēls.

Neredzamās viļņu pasaules vizualizācijai performancē izmantoti diegu pavedieni, kas papildina kustību instalācijas un kļūst par daudzslāņaina, aktīva vēstījuma daļu. Akustiski izrādi papildina elektroniskās skaņas efekti, savstarpēji mijoties un vienojot gan mazās etīdes, gan visu kompozīciju.

Izstāde "Akvarelis Latvijā. 19.–21. gadsimts" izrādes laikā būs atvērta un brīvi pieejama. Uz interaktīvo performanci laipni aicināts ikviens! Ieeja pasākumā brīva.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Поделись радостью
Отзывы о пансионатах для пожилых: что говорят реальные клиенты платные пансионаты для пожилых людей <a href=pansionaty-dlya-pozhilyh1.ru>pansionaty-dlya-pozhilyh1.ru</a> .

pansionat_tzol

<a href="/"https:krrakken.com>, кракен официальная ссылка</a>

Wilfordsopscopefer

Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

MasonSax


Войтирегистрация