"Es jūs piespiedīšu mīlēt Raini"

Sandra Zobena, 20.11.2015., 12:03

26. novembrī plkst. 18.00 Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejā, Alberta ielā 12–9, izstādes "Raiņa un Aspazijas dažādās sejas" ietvaros notiks Raiņa un Aspazijas muzeja veidotais pasākums "Es jūs piespiedīšu mīlēt Raini".

"Raiņa un Aspazijas dažādās sejas"Ar stāstījumu par Raiņa un Aspazijas lomu padomju laikos uzstāsies LKA profesors Raimonds Briedis, pēc tam – "Improzoo" improvizācijas teātra spēle (scenārija autore – dzejniece un dramaturģe Inga Gaile).

Vai iekļūšana obligātās literatūras sarakstā daiļdarbu padara mazāk baudāmu? Dramaturgs Gunārs Priede lugu "Es jūs piespiedīšu mīlēt Raini" pabeidza 1973. gadā. Par pamatu lugas nosaukumam kļuva izteikums, kas piedēvēts valdonīgajai, taču talantīgajai latviešu valodas un literatūras skolotājai Ainai Britānei.

Gunāra Priedes lugā Rainis simbolizē gan politisko varu, gan arī garīgo spēku un ētiskos ideālus, taču ikdienas dzīvē tie nereti rada duālas situācijas. Improvizācijas teātra "Improzoo" aktieri apspēlēs mītus par Raini, Raiņa darinātos jaunvārdus, ierakstus dienasgrāmatā un katrā ziņā – mēģinās publiku "piespiest" iemīlēt Raini…

Izstāde "Raiņa un Aspazijas dažādās sejas" Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejā būs apskatāma līdz 2016. gada 6. janvārim.

Projektu atbalsta VKKF. Pasākumu atbalsta alus darītava "Valmiermuiža".


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Поделись радостью
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


Войтирегистрация