Arī šogad Jaungada pirmajā stundā Kalnciemā būs ugunskurs un salūts

SIA "Eco Lead", 30.12.2015., 13:59

Jau otro gadu pēc kārtras Kalnciema iedzīvotāji pēc Jaungada sagaidīšanas sanāks kopā pie ugunskura laivu piestātnē pie pagasta pārvaldes, lai kopīgi baudītu Jaunā gada pirmo stundu.

Arī šogad Jaungada pirmajā stundā Kalnciemā būs ugunskurs un salūtsBūs gan vienojošs un arī sasildošais ugunskurs, gan brīvais mikrofons novēlējumiem, bet plkst. 1.00, aizvadot Jaungada pirmo stundu, būs arī aptuveni 4 minūšu ilgs salūts.

Salūts ir veids, kā saliedēt sabiedrību, kopā sveicot Jauno gadu, veidot kopības izjūtu un izpratni par skaisto,” stāsta Kalnciema pagasta pārvaldes vadītājs Dainis Keidāns “"Jelgavas Novada Ziņās"”, vienlaicīgi pagasta pārvaldes vārdā izsakot pateicību uzņēmumiem, kas atbalstīja salūta organizēšanu.

Tradīcija Jauno gadu sagaidīt ar kopīgu sanākšanu un svētku salūtu Kalnciema pagastā tika ieviesta pērn, kad to realizēt palīdzēja SIA “"Eco Lead"”, kas plāno Kalnciema rūpnieciskajā zonā iekārtot nolietu akumulatoru pārstrādes rūpnīcu.

Šogad inciatīvu turpināja finansiāli atbalstīt gan "“Eco Lead"”, gan arī citi Kalnciema uzņēmēji, tai skaitā SIA "“Gneiss"”, SIA “"Spectre Latvia”", SIA "“ABSystems”", SIA “"Oniks"”, SIA "“WWL Houses"” un "“Dzintara" darbnīca”. Salūtam tiks izmantoti arī Kalnciema pagasta pārvaldes līdzekļi.

SIA “"Eco Lead"” valdes priekšsēdētājs Jurijs Harlamovs pauž gandarījumu par to, ka ar uzņēmuma palīdzību ir izdevies iedzīvināt jaunu tradīciju Kalnciemā. “Mēs jau iepriekš solījām, ka esam gatavi būt kā viens no dzinuļiem Kalnciema attīstībā, ka līdz ar mūsu ienākšanu Kalnciemā, aktvizēsies ne tikai citi uzņēmēji, bet arī kultūras, sporta un sabiedriskā dzīve,” atgādina Jurijs Harlamovs.

"Gluži par jaunu šo tradīciju saukt nevar, jo tā bija arī pirms vairākiem gadiem, kad iedzīvotāji sākotnēji Jaungadu sagaidīja katrs savā dzīvoklī vai privātmājā, bet tad ap 01 sanāca kopā viens otro apsveikt, un labajos laikos arī salūtu izšāvām," atceras iniciatīvas atjaunotājs - vietējais aktīvists Valentīns Toleiķis.

"Zinu, ka cituviet Latvijā iedzīvotāji sanāk kopā jau pirms pusnakts, lai kopīgi sagaidītu Jaungadu, bet pie mums Kalnciemā tā ir iesakņojies, ka gadumija tiek sagaidīta ģimenes lokā, bet pēc tam gan ir vēlme sanākt kopā plašākā lokā, saskandināt glāzes ar citiem, novēlēt viens otram laimi un citus novēlējumus Jaunajā gadā," stāsta Valentīns Toleiķis.

"Mērķis ir viscēlākais - lai iedzīvotāji sajūt, ka nav vieni, ka neesam vien katrs par sevi, ka varam paļauties viens uz otru, ka esam kopā gan bēdās, gan arī priekos un svinībās. Jo tā taču ir drošāk un ikdienā daudz patīkamāk!" uzskata Valentīns Toleiķis.

"Lai sarīkotu svētkus, kā izrādās, tas neprasa nemaz tik daudz. Jābūt pāris cilvēkiem ar iniciatīvu, un tad pieslienas arī citi. Kāds piesakās ar malku ugunskuram, vēl kāds ar svētku uzrunām, vēl kāds apņemas apstaigāt uzņēmējus, sakopēt paziņojumus un iznēsāt tos," precizē Valentīns Toleiķis.

Redzot iedzīvotāju iniciatīvu, pērn aktīvi pieslēdzās arī Kalnciema Kultūras nams un tā vadītāja Dace Dalgā, piedāvājot gan apskaņošanas tehniku, gan arī palīdzot ar organizatores pieredzi.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Поделись радостью
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


Войтирегистрация