Liepājā notiks septītā jauno mediju mākslas festivāla nedēļa "iWeek"

Krista Kalnarāja, 23.10.2015., 10:57

Interaktīvas norises, diskusijas, ideju prezentācijas, konference un izstāde veidos jau septītās starptautiskās jauno mediju mākslas festivāla nedēļas "iWeek" saturu.

Liepājā notiks septītā jauno mediju mākslas festivāla nedēļa "iWeek"No 2.-7. novembrim tā rosinās uz zināšanu, pieredzes, radošu izpausmju formu apmaiņu, diskusijām un sadarbību. Līdzīgi kā iepriekšējos gados, festivāls ap sevi pulcēs studentus, topošos un jaunos māksliniekus, jauno mediju ekspertus, mākslas kritiķus, pētniekus un citus interesentus no Latvijas, Nīderlandes, Ungārijas, Lielbritānijas un citām valstīm.

Šī gada "iWeek" norisināsies Vecajā ostmalā 54, Liepājā (bijusī Muitas māja) un 2. novembrī sāksies ar Liepājas Universitātes Mākslas pētījumu laboratorijas (MPLab), studentu, absolventu, pasniedzēju, mākslinieku un partneru dalību konferencē par jauno mediju mākslu - praksi, izglītību un pētniecību. Konferences moderatore - asoc.prof. Rasa Šmite.

Nedēļa turpināsies ar radošajām darbnīcām topošajiem un jaunajiem māksliniekiem no 16 gadu vecuma. Vietu skaits šajās darbnīcās būs ierobežots, tāpēc priekšroka tiks dota tiem, kas pirmie pieteiksies. Piesakoties dalībai, jārēķinās, ka darbnīcā nepieciešams piedalīties visu tās norises laiku (2-4 dienas, atkarībā no darbnīcas). Pieteikšanās tiks izsludināta 29. oktobrī.

3., 4. un 6. novembrī pulksten 19.00 paredzēti "TALK&SHOW", kad notiks video un īsfilmu demonstrācija, kā arī būs apskatāmi ekspertu komisijas izvēlēti jauno mediju mākslas studentu un absolventu darbi. "TALK&SHOW" piedalīsies Jānis Jankevics, Pēteris Riekstiņš, Roberts Vītols. 4. novembra vakarā uz dalīšanos pieredzē aicinās Atvērtā Ideju telpa, kurā savu dalību apstiprinājis Pēteris Brīniņš no biedrības "Cita abra", Edgars Šmiukšis no "Karosta Escape Room", kā arī notiks starptautiskas studentu darba grupas prezentācija – "The CONNECTED Project".

6.novembra vakarā tiks atklāta ikgadējā "iWeek" darbnīcu izstāde, kurā būs apskatāmi gan darbnīcu rezultāti, gan jauno mediju mākslas studentu un absolventu darbi.

7. novembrī notiks atvērtās darbnīcas bērniem, jauniešiem un ģimenēm, kā arī būs iespēja apmeklēt darbnīcu izstādi.

Ik gadu starptautiskā jauno mediju mākslas festivāla nedēļa "iWeek" tiek veidota kā platforma jaunām sadarbības formām starp studentiem, lektoriem, profesionāliem māksliniekiem, dizaineriem, kā arī tas ir īstais brīdis viedokļu apmaiņai un jaunu mākslas darbu radīšanai.

Dalība visos pasākumos ir bez maksas. Starptautisko jauno mediju mākslas festivāla nedēļu "iWeek" organizē Liepājas Universitātes mākslas pētījumu laboratorijas "MPLab" un elektroniskās mākslas un mediju centrs "E-LAB", ES programma "Radošā Eiropa", Erasmus+, un VKKF.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Поделись радостью
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


Войтирегистрация