Starptautiskā Baltā spieķa diena

Baiba Palkavniece, 13.10.2015., 05:40

Katru gadu 15. oktobrī daudzās pasaules valstīs tiek atzīmēta Baltā spieķa diena, kurā īpaša uzmanība tiek pievērsta neredzīgajiem cilvēkiem, kuri spieķi izmantojuši kopš seniem laikiem, gan kā palīglīdzekli šķēršļu konstatēšanai un pārvarēšanai, gan iespēju būt neatkarīgākiem un patstāvīgākiem. Spieķis ir arī uzdrīkstēšanās, varēšanas un panākumu gūšanas simbols.

Starptautisko Baltā spieķa dienu, 15. oktobrī, Latvijas Radio 2 (LR2) atzīmēs īpaši – visas dienas garumā kopā ar ētera cilvēkiem Viesturu Buividu, Inesi Štrāli, Baibu Palkavnieci un dīdžeju Aivi LR2 programmu vadīs un mūziku izvēlēsies fonda "Nāc līdzās" radošie jaunieši Laima Mūrniece (LR2 ēterā Rīta programmas Horoskopu stundā no plkst. 9.00), Kaspars Grigāns (LR2 Dienas mūzikas programmā no plkst. 11.00), Līva Paleja (LR2 Dienas programmā Muzikālās Bankas laikā no plkst. 14.00) un Elīza Kupruka (LR2 programmā "Ceļojums" no plkst. 16.00).

Laimai Mūrniecei ir 23 gadi, kurai sapņu un iedvesmas pilsēta ir Rīga, jo mīl tās plašo kultūras piedāvājumu, Daugavu, ostas skatus, daudzveidīgo arhitektūru. Laimas hobiji ir lasīt, apmeklēt dažādus kultūras pasākumus, vingrot un dziedāt fonda "Nāc līdzās!" korī. Laima ir arī viena no autorēm fonda "Nāc līdzās!" izdotajai dzejas grāmatai "Ienākšana". Kasparam Grigānam ir 25 gadi, dzied " Nāc līdzās!" jauniešu korī. Kasparam patīk klausīties dažādu mūziku un lasīt grāmatas braila rakstā. Līvai Palejai ir 16 gadi ir muzikāli apdāvināta meitene, kura sapņo kļūt par ievērojamu mūziķi. Elīzai Kuprukai ir 14 gadi, kurai ir absolūtā dzirde, apgūst vijoles spēli. Elīza ir kļuvusi par fonda "Nāc līdzās!" Zelta laureāti kā saksofoniste duetā kopā ar Līvu Paleju. Nākotnē arī domā savu dzīvi saistīt ar profesiju, kas saistīta ar mūziku.

Aicinām klausīties Latvijas Radio 2 ne vien radio uztvērējos, bet arī Latvijas Radio interneta vietnē latvijasradio.lv un LR2 bezmaksas mobilajā lietotnē.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
Hallo, ek wou jou prys ken.

RobertSax

Zdravo, htio sam znati vašu cijenu.

Robertunsab

Анкеты девушек равным образом юношей онлайн, в течение телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


Войтирегистрация