31. maija izrādē "Izraidītie" būs pieejams tulkojums krievu valodā

Liene Jakovļeva, 20.05.2015., 13:29

31. maija izrādē "Izraidītie", ko Dailes teātrī pērn iestudēja pazīstamais lietuviešu režisors Oskars Koršunovs, būs pieejams tulkojums austiņās krievu valodā.

Izrāde "Izraidītie"Marjusa Ivaškeviča lugas pirmizrāde notika 2014. gada janvārī. Aktieris Dainis Grūbe par Bena lomu saņēma "Spēlmaņu nakts 2013/2014" balvu kā "Gada aktieris" un arī "Skatītāju balvu". Aktieris Gints Andžāns tika godināts kā "Gada aktieris otrā plāna lomā". Izrāde bija nominēta kā "Gada lielās formas izrāde", režisors Oskars Koršunovs – kā "Gada režisors".

Nomināciju "Gada aktieris" bija izpelnījies Juris Žagars, bet par "Gada aktieri otrā plāna lomā" bija nominēts Lauris Dzelzītis. Kā "Gada kustību māksliniece" bija nominēta Vesta Grabštaite, bet Mārcis Judzis un Sauļus Prūsaitis – kā "Gada mūzikas autori". Izrāde kļuva par Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio gada balvas "Kilograms kultūras" 2014.gada pirmā ceturkšņa uzvarētāju.

Ik gadu simtiem cilvēku pamet savas mājas, lai meklētu laimi svešās zemēs. Emigrācija ir skārusi gandrīz katru latviešu ģimeni – mūsu radiniekus, mūsu draugus. ...Tas notika pirms padsmit gadiem. Toreiz Ņujorkā vēl stāvēja Dvīņu torņi, bet princese Diāna jau bija gājusi bojā. Toreiz Bens bija ļoti laimīgs un perspektīvs. Lipīgi, smirdīgi, šķībi, greizi un apdulluši no garā ceļa, bariņš emigrantu ierodas Londonā – apsolītajā zemē. Taču šī ir cita pasaule – kastēs zem Vaterlo tilta, bez mājām un draugiem. Un dzīve nav nekāds fiction, kur visu var izdaiļot. Kā lai saprot, kur bija kļūda? Un kurš zina, kā vajadzēja dzīvot? Varbūt vienīgi "Queen" vai Harijs Poters...

Izrādē "Izraidītie" lomas atveido Dainis Grūbe, Juris Žagars (Bens), Lauris Dzelzītis (Vandals), Elīna Dzelme (Dana), Vita Vārpiņa (Liza, policiste), Gints Andžāns (Edijs, hipijs), Ieva Segliņa (Olga, krieviete, skvotere / Sirēna), Dainis Gaidelis (Policists / Azims, pakistānietis), Artūrs Dīcis (Harijs /Kristus), Raivis Vidzis (Supersmagais), Ērika Eglija (Oksana, Supersmagā sieva / Sirēna), Aldis Siliņš (Sauļus, lietuvietis, skvoters), Artis Robežnieks (Brālis latgalietis I / Oļģerts), Esmeralda Ermale (Regīna), Pēteris Gaudiņš (Bārdainis / Bezpajumtnieks), Valdis Liepiņš (I šoferis / Bezpajumtnieks), Juris Kalniņš (II šoferis), Lauris Subatnieks (Brālis latgalietis II / Puisis no Viktorijas parka), Anete Krasovska, Nora Anna Geidmane, Regīna Eglija, Laura Atelsone (Meičas bārā), kā arī Roberts Gaidulis, Artūrs Kļava un Rihards Sokolovs (Puiši bārā).

Izrādē piedalās grupa "RYGA" – Mārcis Judzis (vokāls, sitaminstrumenti), Rihards Lībietis (ģitāra), Armands Butkēvičs (bass) un Ervings Znotiņš (klavieres).

Izrādē smēķē un tiek izmantota necenzēta leksika, Dailes teātris to neiesaka skatīties līdz 14 gadiem.

Informācija par izrādi angļu valodā: dailesteatris.wix.com/performanceparade#!engizraidtie/ccza, krievu valodā: dailesteatris.wix.com/performanceparade#!ruizraidtie/cwgb.

Lūgums tulkojuma nepieciešamību pieteikt e-pastā pasakumi@dailesteatris.lv.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Поделись радостью
Моментальные он-лайн подписка в течение телеграм канале @mylovetut

Coreybrere

Моментальный он-лайн рука на телеграм канале @mylovetut

Coreysmeag

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax


Войтирегистрация