Kaņepes Kultūras centrā iestudēts Viktora Peļevina darba "Čapajevs un Tukšums" fragments

Lelde Prūse, 21.09.2015., 08:00

25. septembrī 19.00 Kaņepes Kultūras centrā notiks režisores Kristīnes Vītolas iestudētā populārā krievu autora Viktora Peļevina romāna "Čapajevs un Tukšums" ("Чапаев и Пустотa") fragmenta pirmizrāde.

"Čapajevs un Tukšums"Izrāde "Tukšums" ir balstīta uz romāna fragmentu, kurš vēsta par Serdjuku un Kavabatu. Semjons Serdjuks - parasts Maskavas iedzīvotājs, vientuļš, dzerošs un dvēseliski nepiepildīts, apstākļu sakritību un zīmju vadīts nonāk darba intervijā kādā japāņu firmā. Intervija izvēršas par filosofiski dziļu, neizmērojami poētisku un dvēselisku sarunu ar firmas "Taira inkorporeited" pārstāvi japāni Kavabatu. Saturīgais vakars kļūst par galējo pagrieziena punktu Serdjuka dzīvē, sniedzot viņam atbildes uz eksistenciāliem jautājumeim, kuras viņš neapzināti bija meklējis visu savu dzīvi.

Viktors Peļevins ir viens no zināmākajiem, populārākajiem un apbalvotākajiem mūsdienu Krievijas rakstniekiem. Viņa darbu vēstījumam bieži raksturīga anekdotiski - absurdi - filozofiska izteiksme, kā arī ļoti kolorītu tēlu virknējums. 1996. gadā tika publicēts Peļevina romāns "Čapajevs un Tukšums". Kritiķi šo darbu mēdz dēvēt par pirmo dzenbudisma romānu Krievijā. Pats autors savu darbu dēvēja par "pirmo darbu pasaules literatūrā, kura darbība norisinās absolūtā tukšumā".

Izrādes režisore un scenogrāfe Kristīne Vītola ir Latvijas jaunās režijas paaudzes pārstāve. Režisore līdz šim veidojusi vairākus iestudējumus uz neatkarīgo teātru skatuvēm - teātrī "Dirty Deal Teatro" tapuši iestudējumi "Sieviete Dieviete" un dramaturģes Agneses Rutkēvičas lugas "Ūdenspistoles" iestudējms izrādē "Kartupeļēdāji", savukārt sadarbībā ar producentu kompāniju "Pigeon Bridge" tapusi izrāde – mākslas objektu izstāde "Endij Vorhol, tas tu?".

Izrādē piedalīsies mūziķis un režisors Normunds Griestiņš jeb TV Maskava, kā arī jaunais aktieris Jānis Kronis.

Izrāde Kaņepes Kultūras centrā būs skatāma 25. septembrī 19.00, 27. septembrī 21.00, 30. septembrī 19.00, kā arī 1. un 4. oktobrī 19.00.

Biļetes pieejamas Kaņepes Kultūras centrā pirms izrādes, cena: 5,00 EUR.

Iestudējums notiek ar autortiesību aģentūras "FTM Agency Ltd", Maskava, Krievija atbalstu.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


Войтирегистрация