Sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra izrādēm maijā un jūnijā

Liene Jakovļeva, 09.03.2011., 07:35

10. martā sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra izrādēm maijā un jūnijā, kad paredzētas arī trīs pirmizrādes – "Noslēpumainā zvaigzne", "Amadejs" un "Dievgosniņas atgriežas uz zemes".

5. maijā Mazajā zālē plānota Mihaila Sebastiana romantiskās komēdijas "Noslēpumainā zvaigzne" pirmizrāde. Kādā provinces pilsētiņā, kurā nekad nepietur ātrvilcieni, ierodas Nezināmā. Viņa ir veidota no mazliet smaržas, mazliet slinkuma un zināmas devas fantāzijas. Tāpat kā zvaigznes. Taču zvaigznēm, tāpat kā cilvēkiem, ir pašām savs ceļš – romantisks un skaists liktenis, kas liek tām meklēt vienai otru un nekad neatrast. Cilvēki, kuri neredz zvaigznes, tikai izliekas, ka viņi dzīvo. Režisora Mihaila Gruzdova iestudējumā spēlēs Inita Dzelme, Gints Grāvelis, Ģirts Ķesteris, Mirdza Martinsone vai Vita Vārpiņa, Juris Žagars, Valdis Liepiņš, Harijs Spanovskis, Sarmīte Rubule un Olga Dreģe.

11. maijā Lielajā zālē notiks Pītera Šefera drāmas "Amadejs" pirmizrāde. Saljēri ir galma komponists, viņš nosaka valsts mūzikas dzīvi, un bez viņa ziņas impērijā nenotiek nekas. Viņš ir talantīgs, taču nav ģēnijs. Traģiskākais, ka viņš pats to apzinās. Savukārt jaunais Mocarts ir nepanesami bezkaunīgs, pašapzinīgs un vulgārs. Bet viņa mūzikai ir pieskāries Dievs. Saljēri dievināja Mocarta mūziku, un viņš nozvērējās to iznīcināt. Vai Saljēri tiešām noindēja Mocartu? Viņš pats ir par to pārliecināts... Jauniestudējuma režisors ir Jans Villems van den Boss (Lielbritānija). Saljēri atveidos Artūrs Skrastiņš, bet Volfganga Amadeja Mocarta lomā būs Artūrs Dīcis. Pārējās lomas uzticētas Ilzei Ķuzulei-Skrastiņai, Ivaram Auziņam, Artim Robežniekam, Pēterim Gaudiņam, Jurim Kalniņam, Laurim Subatniekam, Dainim Gaidelim, Ievai Pļavniecei, Kristapam Rasimam, Jurim Frinbergam, Mārtiņam Počam, Indrai Briķei, Jurim Strengam, Esmeraldai Ermalei, Ligitai Skujiņai, Aijai Dzērvei, Kārlim Freimanim un Gintam Andžānam.

18. maijā Kamerzālē paredzēta Ineses Mičules iestudētās Vasīlija Sigareva lugas "Dievgosniņas atgriežas uz zemes" pirmizrāde. Vasīlijs Sigarevs ir viens no pazīstamākajiem jaunajiem krievu dramaturgiem un daudzu literatūras prēmiju laureāts. Viņa lugas ir piesātinātas ar mūsdienu pasaules izjūtu, un tām raksturīgs lielisks humors. "Padibeņu estētikas" atainojumā naivitāte mijas ar cinismu, bet mūžīgās vērtības saduras ar dzīves rūgto patiesību. ...Nekurienes vidū kādā pritonā sapulcējas jauni cilvēki, lai sarīkotu pieticīgas dzīres, pavadot armijā savu drugānu. Viņi ir noguruši no tagadnes, un viņiem ir bail no nākotnes. Bet viņiem ir arī milzīga vēlme izdzīvot un sapņi par laimes iespējamību. Varbūt ir vērts nopirkt loterijas biļeti? Citādi būs pilnīgs vāks pēc pilnas programmas. Jauniestudējumā spēlēs Dainis Grūbe, Aldis Siliņš, Kristīne Nevarauska, Ērika Eglija, Juris Bartkevičs un Lauris Dzelzītis.

31. maija izrāde "Lodes pār Brodveju" būs Dailes teātra ikmēneša piedāvājums, kad visu biļešu cena ir 3 lati.

Dailes teātri jubilejas sezonā atbalsta "BTA" apdrošināšanas akciju sabiedrība.
 


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Поделись радостью
Hi, ego volo scire vestri pretium.

Robertunsab

Hi, Are you seeking a top-notch domain name for your business ? Perhaps this one fits the bill for you? buyviagra.today Could you inform me if you have any interest? Thank you and have a great day, Fausto

Fausto

Hello, I'm in need of assistance regarding an issue on the site, could you please help me?

Stefan Fullerton


Войтирегистрация