Dailes teātrī top Mārtiņa Zīverta "Rīga dimd"

Liene Jakovļeva, 28.04.2015., 12:02

Režisors Kārlis Auškāps Dailes teātrī iestudē Mārtiņa Zīverta makabru spēli 2 daļās "Rīga dimd". Jauniestudējuma pirmizrāde notiks 13. maijā Kamerzālē.

Dailes teātra izrāde "Rīga dimd" Šī ir viena no Rīgas leģendām, kuras pamatā ir patiess notikums. Tā vēsta par Kalendāru dumpja dienām Rīgā 16.gadsimta beigās. Polijas karaļa Stefana Batorija izdotā pavēle laika skaitīšanai pielietot jauno gregoriāņu kalendāru saasina senās nesaskaņas starp Rīgas rāti un amatnieku ģildēm. Rīgas rātes vīri ar augstprātību, mantrausību, iedzīvotāju vairākuma gribas neievērošanu un mazisko locīšanos poļu varai ir sējuši savu sēklu. Pret netaisnību! Pret izšķērdību! Pret jauniem nodokļiem! Lai pilsēta mostas! Lai Rīga dimd! Lai galvas ripo!

Bet, kamēr vīri, atstājuši godu mājās, cīnās, birģermeistara kundze Katre stāv starp diviem karapulkiem – vienu vada viņas brālis, nemiernieku vadonis Mārtiņš Ģīze, otru komandē viņas vīrs, birģermeistars Bergens. Viņai ir jādomā par abiem. Jo Bergena Katre ir visnešpetnākā sieva, kas jebkad izgājusi pie visdumjākā birģermeistara.

Birģermeistara Bergena loma uzticēta Jurim Kalniņam, viņa sievu Katri atveidos Vita Vārpiņa, Olga Dreģe iejutīsies viņas kalpones Mares lomā, bet Pēteris Liepiņš – Bendes lomā.

Topošās izrādes "Rīga dimd" radošajā komandā strādā arī scenogrāfs Kristaps Skulte, kostīmu māksliniece Ieva Kundziņa, mūzikas konsultants Juris Vaivods un gaismu māksliniece Māra Vaļikova.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Поделись радостью
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


Войтирегистрация