Daugavpilī ar gada labāko izrādi bērniem un jauniešiem viesosies Jūlija Ļaha

Viesturs Rencis, 26.11.2010., 09:24

7.decembrī plkst.11.00 (latv.val) un 13.00 (krievu val.) Daugavpils novada Kultūras centrā (Daugavpilī, Dobeles ielā 30) ar izrādi "Miskastes bērns" viesosies neatkarīgais teātris "Skatuve" (Rīga). Izrāde ir veidota pēc angļu rakstnieces Žaklīnas Vilsones, tāda paša nosaukuma, darba motīviem.

Izrāde tiko Spēlmaņu naktī apbalvota kā gada labākā izrāde bērniem un jauniešiem. Turklāt izrādēs krievu variantam Daugavpilī būs pirmizrāde, līdz šim tā reizi spēlēta monoizrāžu festivālā Lietuvā, kur saņēmusi atzinību. Izrāde krievu valodā 9.decembrī tiks spēlēta arī J.Raiņa Daugavpils 6.vidusskolā, kuras kolektīvam teātru pirmizrādes viņu skolā jau ir tradīcija.

miskastes_berns"Miskastes bērns" ir vienas dienas stāsts kādas meitenes mūžā, viņas atmiņu ceļojums- retrospekcija 14 gadu pagātnē, tikšanās ar tuvajiem un mīļajiem - viņas ,,Ģimeni", pareizāk sakot, ar visiem tiem cilvēkiem, kas veido viņas ciltskoku, kura saknes nežēlīgi iestiepjas ,,miskastē,, kāda ātrās ēdināšanas uzņēmuma pagalmā...

Ar šo monoizrādi savā dzimtajā pilsētā viesosies aktrise Jūlija Ļaha, kuru skatītāji iemīļojuši pēc Daugavpils un Liepājas teātros spēlētām lomām. Jūlija 2003.gadā ir beigusi Daugavpils teātra kursu, un Daugavpils teātra skatītāji viņu pazīst, kā Katerinu (A.Ostrovska "Negaiss",2006), Annu (L.Stumbres "Skatiens no augšas",2005), Ellu (A.Volkova "Smaragda pilsētas burvis", 2004), Sulamīti (A.Kuprina "Sulamīte", 2003), Džuljetu (V.Šekspīra "Romeo un Džuljeta",2003). u.c.

Izrādes "Miskastes bērns" valoda, un izmantotie izteiksmes līdzekļi ir maksimāli vienkārši un viegli uztverami jebkurai auditorijai. "Tā ir kā uzruna pasaulei, lai visi apzinātos, ka bērns un jaunietis nav tikai "LIETA", kas vēl nav sasniegusi to vecumu, lai kļūtu par ,,cilvēku,,", saka izrādes režisors Ivars Lūsis. Savukārt teātra "Skatuve" mājas lapas komentāros skatītāja Elīna piebilst: "vēl joprojām esmu izrādes varā... Man trāpīja ļoti personīgi. Pārsteidz, ka par tik smagām tēmām var runāt tik viegli un tik gaiši. Jāpaiet zināmam laiciņam, bet, noteikti iešu vēlreiz. Paldies izrādes veidotājiem.." Izrādes veidotāji - tā ir teātra "Skatuve" radošā komanda: režisors Ivars Lūsis, scenogrāfs Ivars Noviks, kostīmu māksliniece Jūlija Ļaha, mūzikas režija Valdis Zilveris, Eiprilas lomā Jūlija Ļaha.

Teātra kritiķe Linda Ģībiete 2010.gada 2.janvāra "Latvijas avīzē" raksta: "Nepiespiestību un dabiskumu Eiprilas stāstam piešķir Jūlijas Ļahas tēlojums. Kopā ar režisoru aktrise atradusi šķietami ļoti vienkāršu izteiksmes veidu, kādā viņas Eiprila vēsta par skumjajiem, sirsnīgajiem, komiskajiem vai traģiskajiem pagātnes notikumiem. J. Ļahas Eiprilas izpausmēs nav nekā uzspēlēta un lieka, tas ir godīgs stāsts, kuram ļoti gribas noticēt."

Izrāde "Miskastes bērns" ir veltīta neatņemamai mūsu sabiedrības daļai, par kuru mēs bieži vien neiedomājamies, kā arī visiem tiem, kuriem, šajā, ne visai vieglajā laikā nav kļuvuši sveši jēdzieni- Cilvēcība, Labestība un Līdzcietība", uzsver izrādes režisors Ivars Lūsis. Izrāde nebūtu ieteicama bērniem, kas jaunāki par 12 gadiem.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Поделись радостью
Прывітанне, я хацеў даведацца Ваш прайс.

RobertSax

Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

Robertunsab

Лето в Мурманске: туры и экскурсии для любителей северной природы мурманск экскурсии летом <a href=murmansk-ecskursii-letom.ru>murmansk-ecskursii-letom.ru</a> .

murmansk_tury_bxoa


Войтирегистрация