Izrāde "Dērbijas vergi" viesosies "Dirty Deal Teatro" Rīgā

Goda teātris, 06.08.2015., 07:18

Svētdien, 16. augustā, Rīgā būs iespējams noskatīties Goda teātra - 2 "Spēlmaņu nakts" balvām nominēto - režisora Viestura Roziņa iestudēto izrādi par mīlestību un brīvību "Dērbijas vergi".

"Dērbijas vergi"Lugas autore ir jaunā dramaturģe Ludmila Judina, kas materiālā aprakstījusi savu un režisora pieredzi darba meklējumos Anglijā (saņēmusi nomināciju "Gada sasniegums oriģināldramaturģijā"). Izrāde tiks spēlēta "Dirty Deal Teatro" telpās, tās sākums plkst. 19.00.

Dērbija ir pilsēta Anglijas vidienē un savā ziņā to varētu nosaukt par Latvijas provinci, jo Dērbijā mīt viena no lielākajām latviešu emigrantu populācijām Lielbritānijā. Veikalos un uz ielām gandrīz vienmēr var dzirdēt kādu sarunājamies latviski, var nopirkt Laimas šokolādi, rupjmaizi un starp latviešiem svinēt Jāņus.

Izrādes pamattēma ir mīlestība. Stāsts par diviem jauniešiem, kuri nolemj doties cīņā ar pasauli uz Angliju, taču, sastopot apstākļus un pazemojumu, cīnoties par un ap naudu, sāk graut to, kas viņiem jau ir – pats būtiskākais – savstarpējā sapratne un mīlestība. Stāsts par cilvēka cīņu ar naudu un to, cik tālu viņš var aiziet, pēc tās dzenoties un neskatoties apkārt.

Kā par iestudējumu teikusi teātra kritiķe Ieva Rodiņa:

Pēc izrādes vēl ilgi domāju par to, cik patiesībā precīzi tajā atklāts varoņu psiholoģiskais noskaņojums – no nesagraujama jaunības maksimālisma, ierodoties Dērbijā, līdz absolūtam fiziskam un garīgam panīkumam, kad zem kājām viss nemanāmi jūk un brūk. "Dērbijas vergi" uzrunā ne tikai tādēļ, ka šis ir viens no pirmajiem emigrācijai veltītajiem Latvijas teātra iestudējumiem, kas nebaidās lietas saukt īstajos vārdos (skat. kaut vai izrādes trāpīgo nosaukumu). Tā ir izrāde, kas, izspēlējot pavisam konkrētas situācijas, tomēr noved līdz plašākam vispārinājumam, liekot domāt par to, vai enerģija, ko veltām, lai izmisīgi dzītos pēc nesasniedzamā (vienalga – naudas vai kā cita), ir tā vērta.

Lomās Liepājas teātra aktieri – Kaspars Kārkliņš un Anete Berķe (Spēlmaņu nakts nominācija "Gada aktrise 2. plāna lomā). Iestudējumam palīdzēt tapis mākslinieks Varis Siliņš un mūziķis Emīls Dreiblats.

Biļetes iespējams iegādāties www.bilesuparadize.lv. Biļešu cena EUR 9.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম.

RobertSax

Aloha, makemake wau eʻike i kāu kumukūʻai.

Robertunsab

Labdien! Mēs dodam jums promo kodu - ZBXM777 Aktivizējiet to savā personīgajā kontā pēc reģistrēšanās www.cexasia.pro Un Jūs saņemsiet līdz 1000USDT par savu depozītu. Laimīgu tirdzniecību!

Robertswedo


Войтирегистрация