Dž.Dž.Džilindžers Liepājas teātrī iestudē traģikomēdiju "Paradīze"

Zanda Borga, 02.03.2015., 12:40

Pašlaik Liepājas teātrī ar jaunās krievu dramaturģes lugu "Septiņas dienas paradīzes dzīvē" strādā režisors Dž.Dž.Džilindžers, veidojot traģikomēdiju "Paradīze", kas pirmizrādi piedzīvos 13. martā.

 "Paradīze"Dramaturģe Ļ. Gruzinova savam darbam, kurš sarakstīts 2013. gadā, par pamatu ņēmusi Bībeles tēmu par pasaules radīšanu – mītu par Ādamu un Ievu, taču piedāvājot mūsdienīgu risinājumu un jaunu skatījumu – radot versiju par Paradīzi, kurā mīt jauni Ādams un Ieva, jo pirmie, kurus Dievs tika radījis un kuri krita kārdinājumā, baudot augļus no aizliegtā laba un ļauna atzīšanas koka, ir izdzīti no Paradīzes un dzīvo zemes virsū. Savukārt uz zemes nepārtraukti notiek karš, cilvēki ir zaudējuši savas vērtības, cieņu vienam pret otru u.tml.

Cerot, ka viņu kļūdas netiks atkārtotas, ir radīts jauns Ādams un Ieva, kuri joprojām mīt Paradīzē, taču turpat mīt arī kritušais eņģelis Lucifers, kurš nepārtraukti kārdina Ievu, cenšoties izprovocēt Dieva dusmas.

Lugā tiek risināti jautājumi par cilvēku būtību – toleranci vienam pret otru, pretošanos kārdinājumiem, cieņu, mīlestību, pienākumiem un piedošanu.

Ievas lomā Liepājas teātra skatītāji pirmo reizi sastapsies ar Latvijas Kultūras akadēmijas 4. kursa studenti Samiru Adgezalovu, kura apgūst aktiermeistarību pie Annas Eižvertiņas.

Par darbu pie jauniestudējuma aktrise saka:

"Tā ir ļoti liela dāvana, ja studiju laikā ir iespēja nokļūt profesionālajā teātrī un strādāt ar pieredzējušiem aktieriem un tādu režisoru kā Dž.Dž.Džilindžers. Liepājas teātrī ir brīnišķīga atmosfēra, un iespēja šeit strādāt man nozīmē ļoti daudz. Manis atveidotā Ieva ir sievišķīga un trausla būtne, kura alkst tikt mīlēta un cienīta, kā ikviena sieviete. Protams, ka viņa savā dzīvē kļūdās un grēko, kā ikviens no mums, taču neskatoties uz to, galvenais ir tas, ka viņā vienmēr mīt mīlestība."

Iestudējumā piedalīsies arī Kaspars Gods, Edgars Pujāts, Edgars Ozoliņš, Sandis Pēcis, Viktors Ellers, kā arī Rūdolfs Gediņš un Liene Grava, kas ir arī šī iestudējuma horeogrāfe.
Iestudējumam palīdz tapt arī scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa un gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab

Анкеты девчат равным образом молодых людей он-лайн, в телеграм канале @wanowes

Antoniagloro


Войтирегистрация