Dailes teātra jubilejas ietvaros - ekskursijas un "Daile kino lentēs"

Liene Jakovļeva, Dailes teātra sabiedrisko attiecību vadītāja , 27.10.2010., 11:03

No 27. oktobra būs pieejamas bezmaksas biļetes uz ekskursijām Dailes teātrī, kā arī uz pasākumu "Daile kino lentēs".

Dailes teātra jubilejas galerijā gaidāmi daudzi interesanti notikumi, kuru vidū arī ekskursijas "Satura rādītājs" 7. oktobrī, kas lielu publikas atsaucību ieguva kultūras foruma "Baltā nakts" ietvaros, arhitektūras ekskursijas 10., 11. un 12. novembrī, kā arī pasākums "Daile kino lentēs" 8. novembrī.

Ekskursijas "Satura rādītājs" ļaus ielūkoties teātra apmeklētāju acīm parasti slēptās telpās un sajust teātra mākslas radīšanas garšu. Dailes teātra ēkā vairāk nekā trīsdesmit gadus ir krājušies notikumi, pārdzīvojumi un realizētas gan tehniskas, gan mākslinieciskas revolucionāras idejas. Ekskursijas pa Dailes teātra ēku vedīs no pagrabiem līdz bēniņiem, iepazīstinot interesentus ar teātra būtību un saturu un liekot apjaust ēkas milzīgos apmērus, tehniskās iespējas, skatītāju acīm parasti slēptās detaļas, uzzināt skaitļus, faktus un notikumus, ko pieredzējušas teātra sienas. Par radošiem pārsteigumiem ekskursijas laikā rūpēsies Dailes teātra aktieri.

Ekskursiju laiki – plkst. 19.00, 19.20, 19.40, 20.00, 20.20, 20.40, 21.00, 21.20, 21.40, 22.00 un 22.20.

No 27. oktobra Dailes teātra kasē varēs saņemt bezmaksas biļetes (viens cilvēks varēs saņemt ne vairāk kā 6 biļetes).

Jubilejas ietvaros Dailes teātrī notiks trīs īpašas arhitektūras ekskursijas. 10. novembrī no plkst. 14.00 līdz 15.00 aicinām doties ekskursijā kopā ar arhitekti un izstāžu kuratori Ievu Zībārti, 11. novembrī šajā pat laikā ekskursiju vadīs arhitektūras doktors Jānis Lejnieks, bet 12. novembrī - mākslas vēsturniece Vita Banga.

Arī uz šīm ekskursijām no 27. oktobra Dailes teātra kasē varēs saņemt bezmaksas biļetes (viens cilvēks varēs saņemt ne vairāk kā 4 biļetes).

8. novembrī visu dienu Dailes teātra Mazajā zālē pasākuma "Daile kino lentēs" ietvaros būs iespēja skatīties arhīvu materiālus, kino dokumentus un izrāžu ierakstus.

Plkst. 10.00 sadarbībā ar Latvijas Kinematogrāfistu savienību un režisori Laimu Žurginu varēs noskatīties šī gada Teātra dienai īpaši sagatavoto kino programmu par Dailes teātra vēsturi. Programmā iekļauts kinožurnāls "Latvijas filmu hronika" (1926), būs skatāma režisora Imanta Krenberga veidotā dokumentālā filma "Eduards Smiļģis" (1967), kinožurnāli "Māksla", "Padomju Latvija" un "Latvijas Hronika". Pirms programmas – saruna ar Laimu Žurginu.

Plkst. 12.00, gaidot TV žurnālistes un redaktores Mārītes Balodes un Latvijas Kultūras akadēmijas rektora Jāņa Siliņa veidotā cikla par Dailes teātri 11. sērijas pirmizrādi LTV1 ēterā 19. novembrī, piedāvājam noskatīties cikla 10. sēriju, kas veltīta laika posmam no 1978. līdz 1987. gadam, kā arī ieklausīties sarunā ar cikla autoriem.

Plkst. 13.00 pēc Jura Žagara sarunas ar Juri Strengu būs iespēja skatīties izrādes "Brands" LTV videoierakstu (1981).

Plkst. 17.00 tiks demonstrēts izrādes "Elizabete, Anglijas karaliene" videoieraksts (1980), pirms kura būs saruna ar aktrisi Rēziju Kalniņu.

Dienu noslēgs izrādes "Terēza Rakēna" videoieraksta (1997) demonstrējums, ko ievadīs Jura Žagara saruna ar režisoru Mihailu Gruzdovu un komponistu Arturu Maskatu.

No 27. oktobra visās "Biļešu Paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv varēs saņemt bezmaksas biļetes uz visiem seansiem.

Uz visiem pasākumiem biļešu skaits ierobežots.
Plašāka informācija par jubilejas notikumiem – www.dailesteatris.lv
Dailes teātri jubilejas sezonā atbalsta "BTA" apdrošināšanas akciju sabiedrība.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
হাই, আমি আপনার মূল্য জানতে চেয়েছিলাম.

Robertunsab

Szia, meg akartam tudni az árát.

MasonSax

cp loli ==> eit.tw/04G9JV <== ==> url.epoch.tw/Z4RGq <==

BobbyBrock


Войтирегистрация