Liepājas teātris ar drāmu "Hanana" viesosies arī Latvijas Nacionālajā teātrī

Zanda Borga, Liepājas teātra literārā padomniece, 08.10.2010., 11:08

Ņemot vērā rīdzinieku lielo interesi par Dž.Dž.Džilindžera iestudēto G. Grekova drāmu "Hanana" (biļetes uz 30. oktobrī M. Čehova Krievu teātrī paredzēto izrādi jau gandrīz izpirktas), 19. novembrī Liepājas teātris ar šo iestudējumu viesosies arī Latvijas Nacionālajā teātrī.

HananaLiepājas teātra pagājušās sezonas labākais iestudējums ieguvis gan skatītāju mīlestību, gan kritiķu atzinību. "Hanana" nominēta "Spēlmaņu nakts" balvai 6 nominācijās – "Gada dramatiskā teātra izrāde", "Gada režisors", "Gada aktrise", "Gada aktieris otrā plāna lomā", "Gada kostīmu māksliniece" un "Gada muzikālās partitūras autors dramatiskajā izrādē".

Rudens. Ziema. Pavasaris. Vasara. Kādas dziļos laukos mītošas ģimenes stāsts viena gada garumā. Un kā ikvienā ģimenē - arī šajā - tās locekļi cenšas saprasties savā starpā, kā nu prot. Izrādes centrā ir Ausma – sieviete, kuras rīcību nosaka sirds, ne morāles likumi, un spēja dzīvot tālāk, lai notiktu, kas notikdams.

Teātra kritiķe Silvija Radzobe par iestudējumu teikusi: "Izcils teātra darbs, kas valdzina ar saliedēto aktieru ansambli, kurš perfekti īsteno traģikomisku spēles stilu, ar bezbailīgu iedziļināšanos dzīves šausmās, ar spēju just līdzi visneaizsargātākajam". (Laikrakstā "Diena", 17.03.2010.).

Lomās: Inese Kučinska ("Spēlmaņu nakts" nominācija), Egons Dombrovskis, Leons Leščinskis, Kaspars Gods ("Spēlmaņu nakts" nominācija), Edgars Pujāts, Inese Jurjāne un Anda Albuže.

Biļetes jau nopērkamas gan Latvijas Nacionālajā teātrī, gan "Biļešu paradīzes" kasēs visā Latvijā, kā arī elektroniski www.bilesuparadize.lv. Biļešu cenas no Ls 1 līdz Ls 10.
 


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Поделись радостью
Theme site super 000*** hc.lv

rhfjGKKOJA

Theme site super 000*** lv.hc.lv

IcvANPaKri

handwritten by the author.

Wirelesszra


Войтирегистрация