Izrāde klasikas cienītājiem

Ādolfa Alunāna Jelgavas teātris, 24.11.2010., 07:48

"Ja cilvēks otram nav darījis nekā laba, viņš ir rīkojies slikti," tā Maksima Gorkija pasaulslavenajā darbā saka viens no vadošajiem tēliem. Atminēties izcilā dramaturga domu graudus un paņemt kādu atziņu arī sev aicina Ādolfa Alunāna Jelgavas teātris, kurš lugu "Dibenā" izrādīs 27.novembrī plkst. 16.00 Jelgavas kultūras nama Lielajā zālē.

dibenaLai gan izrādes darbība norisinās nakts patversmē, režisori, Arvīds Matisons un Andris Bolmanis, par izrādi saka: "Mēs necentāmies lugā parādīt mantisko un sadzīvisko pagrimumu, bet gan likām uzsvaru uz cilvēciskajām attiecībām šajā "bedrē", kur viņus iesviedis liktenis."

Lai arī minētajā notikumu vietā dzīvo personas ar "zudušām dzīvēm", neviens no tās iemītniekiem nevēlas ar to samierināties. Tipiski cilvēkam, ikviens no viņiem cenšas atrast iespēju pakāpties augšup.

"Es mierinu sevi ar domu, ka citi zog daudz vairāk par mani un dzīvo godā, bet tas man nelīdz. Tas nav tas," izrādē saka Vasīlijs. Viņā un citos patversmes iedzīvotājos šo cerības staru ir iesējis Luka - pavecs, klaiņojošs vīrs, kurš ikvienā cenšas saskatīt labo, rosinot mainīties.

Scenogrāfs Edvīns Kalnenieks. Lomās: Kostiļevs Michails Ivanovičs (Arvīds Matisons) Vasiļisa Karpovna (Linda Baumane) Nataša (Ilva Zvilna), Medvedjevs (Lauris Bankevics), Vaska Pepels (Andris Bolmanis), Kļeščs – Andrejs Mitričs (Kalvis Žogots), Anna (Kristīne Skrebele), Nastja (Evita Dambīte), Kvašņa (Elita Majevska), Bubnovs (Lauris Siliņš), Satins (Roberts Avots), Aktieris (Kārlis Bolmanis), Barons (Dmitrijs Ivanovs), Luka (Andrejs Pelūde), Aļoška (Rūdolfs Jaks), Greizais Guza (Rihards Naglis), Tatars (Andrejs Jeršovs).

Norises vieta Jelgavas kultūras nama Lielā zāle. Biļetes Jelgavas kultūras nama un "Biļešu Paradīzes" kasēs, kā arī internetā – http://www.bilesuparadize.lv. Cenas 3,-, 2,50 un 2,- Ls.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
Aloha, makemake wau eʻike i kāu kumukūʻai.

RobertSax

Hi, We are a provider of premium databases for companies. I want to know if you need any sort of data for your business? Please respond to this email and let us know what you are looking for. Regards Jannes

Ericka

Скидки на ножи: акции и выгодные покупки в одном клике маникюрные ножницы <a href=wibe-industrial.ru>wibe-industrial.ru</a> .

nozh_bspl


Войтирегистрация