Top izrāde pašiem mazākajiem skatītājiem "Pielipīgie vārdi"

Daina Tabūna, 14.10.2015., 06:31

Bērnu un jauniešu teātra izrāžu repertuāra "Šmulītis" ietvaros 13. novembrī pirmizrādi piedzīvos iestudējums bērniem, kuri mācās runāt, – izrāde "Pielipīgie vārdi" ar Raiņa darināto vārdu iepazīšanu un rotaļām.

"Pielipīgie vārdi"Izrāde paredzēta pašiem mazākajiem skatītājiem – bērniem no divu līdz četru gadu vecumam. Šajā laikā, kad bērni paši rada savus pirmos vārdus un mācās likt kopā teikumus, kopā ar viņiem aktieri aplūkos un izspēlēs, stāstīs un rādīs Raiņa radīto jaunvārdu nozīmes. Daudzus no šiem vārdiem joprojām bieži lietojam – kā "mīla", "vēlme", "baigs", "atspulgs"… Savukārt citi ir piemirsušies – piemēram, "glāstīgs", "kniebīgs" un "pielipīgs". Bet varbūt ir vērts tos iemācīties un ieviest savā ikdienā?

Lai būtu aizraujošāk iepazīt jaunos vārdus, kopā ar mazajiem skatītājiem un viņu vecākiem tiks izspēlēti dažādi notikumi cilvēku, dzīvnieku un priekšmetu pasaulē, veidojot nelielus stāstus un klausoties Kārļa Kazāka radītajā mūzikā. Bērniem būs iespēja paspēlēties ar rekvizītiem, kustēties, muzicēt, darboties līdzi, izzināt pasauli un sevi. Šajā izrādē aktieri, bērni un vecāki būs rotaļu biedri, kuri kopā dosies Raiņa piedāvāto vārdu nozīmes meklējumos.

"Pielipīgos vārdus" veido režisore Paula Pļavniece, kura jau iestudējusi "Šmulīša" izrādes "Mākoņi" un "Nāves ēnā". Par iestudējuma vizuālo pusi rūpējas scenogrāfe Marija Rozīte-Vītola un gaismu mākslinieks Jānis Sniķers. Izrādē spēlēs un ar bērniem rotaļāsies Jaunā Rīgas teātra aktrise Jana Čivžele un mūziķis Kārlis Kazāks, kurš arī sacerējis izrādē skanošās dziesmas.

Izrāde "Pielipīgie vārdi" tiks spēlēta 13. novembrī plkst. 19.00, 14. novembrī plkst. 12.00 un 15.00, 6. decembrī plkst. 12.00 un 15.00.

Izrāde iekļauta Raiņa un Aspazijas 150 gadu jubilejas kultūras programmā "Pastāvēs, kas pārvērtīsies".

Kā iepriekš ziņots, "Šmulītis" ir teātra "Dirty Deal Teatro" un biedrības "Ascendum" bērnu kultūras projekta "Garā pupa" iniciatīva, kas piedāvā bērniem un pusaudžiem aizraujošas teātra izrādes. "Šmulītis" aicina jaunos skatītājus domāt līdzi un pat iesaistīties izrādes notikumā, veidojot priekšstatu par laikmetīgu teātri, kā arī atklājot mākslas nozīmīgo lomu cilvēka iekšējās pasaules piepildīšanā.

Plašāka informācija par "Pielipīgajiem vārdiem" un citām "Šmulīša" izrādēm atrodama mājaslapā www.smulitis.lv. Biļetes var iegādāties "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv/events/venue/820. Iespējams pieteikt arī grupu apmeklējumus.

Biļešu cena bērnu un jauniešu repertuāra "Šmulītis" izrādēm: 7,00 EUR; ģimenes biļete (4 pers.) 21 EUR.

Teātra atbalstītāji: Valsts Kultūrkapitāla fonds, Latvijas Jaunā teātra institūts, "Vivacolor", A/S "Valmiermuižas alus", "Otrā elpa".

Bērnu un jauniešu repertuārs "Šmulītis" veidots sadarbībā ar biedrības "Ascendum" bērnu kultūras projekta "Garā pupa".


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Поделись радостью
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


Войтирегистрация