Ģertrūdes ielas teātra izrāde Vasaras sala piedalīsies starptautiskā teātra festivālā Nīderlandē

Zane Estere Gruntmane, 01.12.2010., 09:34

Ģertrūdes ielas teātra izrāde Vasaras sala, kuru producējusi radošā apvienība Nomadi, ir uzaicināta piedalīties Starptautiskā teātra festivālā bērniem un jauniešiem Nīderlandē - Stiltefestival.

vasaras_salaFestivāls notiks nākošā gada maijā un būs veltīts izrādēm, kurās netiek izmantots teksts vai arī tā ir ļoti maz. Bez radošās apvienības Nomadi izrādes Vasaras sala, tajā piedalīsies dažāda žanra izrādes no Francijas, Anglijas, Turcijas, Vācijas un Nīderlandes.

Vasaras sala ir neparasta objektu izrāde maziem un lieliem skatītājiem, kura tika nominēta arī šī gada Spēlmaņu nakts balvai kā labākā izrāde bērniem. To veidojuši režisori Mārtiņš Eihe un Krista Burāne, māksliniece Kristīne Vītola un aktrise Juta Vanaga.

Izrāde sākas kā stāsts par mazu meiteni, viņas vecomammu un mūžam aizņemto tēti, kuri savas brīvdienas pavada uz nelielas salas, bet turpinās, kā mazo skatītāju piedzīvojums spēles pasaulē, un lielo skatītāju ceļojums bērnībā, kad valdīja bezrūpība un tīrs prieks. Izrāde ir aizraujoša, fantāzijas pilna pasaules vērošana un radīšana.

Decembrī Ģertrūdes ielas teātris par spīti sniegam un aukstumam, aicina sagaidīt Ziemassvētkus ar siltu vasaras sauli, peldēšanos jūrā un noslēpumu pilnām pastaigām pēc sūnām un brīvības smaržojošā mežā – izrādē Vasaras sala.

Foto: http://ikdiena.nomadi.lv/2010/09/foto-no-izrades-vasaras-sala/
Video: http://vimeo.com/17200195

Izrādes: 2. un 15. decembrī plkst. 18:00
Kur: Ģertrūdes ielas teātrī (Ģertrūdes ielā 101a)
Biļešu cena: Ls 5, Ls 3* (skolēniem, studentiem, pensionāriem un ISIC, ITIC, IYTC karšu īpašniekiem) Ls 12* (ģimenes biļete)

Biļetes var iegādāties internetā www.bezrindas.lv, galerijā ISTABA (K.Barona 31a)
Vairāk informācija: www.git.lv, www.nomadi.lv
Aicina: Nomadi

Finansiāli atbalsta: Valsts Kultūrkapitāla fonds. Sadarbības partneri: Latvijas Jaunā teātra institūts, Papīrfabrika Līgatne, poligrāfija Gandrs, BURTI, LU studentu padome, ParkMV, ISIC. Informatīvais partneris: portāls DELFI. Informatīvie atbalstītāji: EASYGET, Satori.lv, Kultūras Forums, Rīgas Laiks, žurnāls IR, radio NABA, Latvijas Radio 1 raidījums Kultūras Rondo, Radio Klasika, TV24

 


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Поделись радостью
Прывітанне, я хацеў даведацца Ваш прайс.

RobertSax

Kaixo, zure prezioa jakin nahi nuen.

Robertunsab

Лето в Мурманске: туры и экскурсии для любителей северной природы мурманск экскурсии летом <a href=murmansk-ecskursii-letom.ru>murmansk-ecskursii-letom.ru</a> .

murmansk_tury_bxoa


Войтирегистрация