Janvārī izrādes gan bērniem, gan pieaugušajiem

Ādolfa Alunāna Jelgavas teātris, 22.12.2010., 11:54

Pēc vecā gada aizvadīšanas, Ādolfa Alunāna Jelgavas teātris Jauno 2011.gadu uzsāk ar četrām izrādēm. Izvēlēties varēs ikviens, jo janvāra programmā būs gan bērnu izrādes (latviešu un krievu valodās), gan komēdija, gan darbs, kas liek aizdomāties.

Maza_raganinaPirmie uz teātri tiek aicināti bērni. 9.janvārī plkst. 14.00 Jelgavas kultūras nama Lielajā zālē tos gaidīs Otfīda Preislera "Mazā raganiņa" – izrāde latviešu valodā (Režisore Lūcija Ņefedova, režisores asistente Kristīne Zotova).

Savukārt tā paša datuma plkst. 16.00 jau minētajā tikšanās vietā uzstāsies "Маленькая Bедьма" – izrāde krievu valodā (režisori Arvīds Matisons un Andris Bolmanis).

Mazajai raganiņai ir tikai 127 gadi. Raganām tas vēl nav nekāds nopietnais vecums, tāpēc viņa vēl nedrīkst piedalīties Valpurģu nakts svinībās, kurās raganas griežas neprātīgās dejās ap ugunskuru. Taču Mazā raganiņa ir īsta stūrgalve, jo, par spīti aizliegumam, nolemj doties uz Blosbergu, lai paslepus dejotu kopā ar lielo raganu saimi. Prieki ir īsi, jo meitēnu nedarbos pieķer krustmāte Rumpumpele un pārējās raganas, kuras saceļ negantu traci un uzstāj, lai Virsragana mazo soda. Kas notiks tālāk un vai palaidniecei izdosies tikt cauri sveikā, uzzināsiet izrādē...

Biļetes uz abām izrādēm nopērkamas Jelgavas kultūras nama kasē. Cena Ls 1.00.

Mēneša vidū uz izrādi tiek aicināti pieaugušie, lai izbaudītu Džona Patrika "Dīvainās misis Sevidžas" piedzīvojumus "Klusajā klosterī". Izrāde paredzēta 16.janvārī plkst. 14.00.

Autors par lugas darbības vietu izvēlējies "Kluso klosteri" – slēgtu durvju un restotu logu sargātu vietu, kurā ir daudz vairāk cilvēcības un maiguma nekā apkārtējā skarbajā pasaulē. Tajā izskan domas par alkatību, vecumu, mīlestību, rūpi vienam par otru. Vairums šo ideju paudēji ir "Klusā klostera" iemītnieki. Katram no viņiem ir kāda problēma, dvēseles trauma, ar ko prāts nav spējis tikt galā. Taču, pateicoties pieredzējušā doktora Emmeta vadībai un miss Villi gādībai, šie cilvēki ieguvuši drošu patvērumu – mājas. Un kā jau mājās, viņi tur jūtas stipri un gatavi viens otru aizstāvēt. Kad uz "Kluso klosteri" tiek atvesta misis Sevidža – atraitne, kurai vīrs novēlējis milzīgu bagātību, slimnieku mierīgajā ikdienā ielaužas neglītā ārpasaule, kas parasti tiek turēta aiz restēm...

Režisore Lūcija Ņefedova, režisores asistente Kristīne Zotova. Biļetes nopērkamas Jelgavas kultūras nama un "Biļešu Paradīzes" kasēs. Cenas: Ls 3.00, 2.50 un 2.00.

Visbeidzot, pasmieties par dzīves likstām un nedienām varēs mēneša beigās – 28.janvārī plkst. 18.00. Komēdiju un viegla žanra izrāžu cienītājiem tiek piedāvāta humorīgiem pārpratumiem piesātinātā Ingunas Pinnes "Lielā cerību stunda".

Darbība norisinās dāmu frizētavā – izrādes galvenā varoņa pirmajā darba vietā. Gaišu domu, darba spara un ideālisma pilns tajā ierodas Roberts – jauns, stalts, glīts puisis. Viņš ir sava amata pratējs, frizieris, kurš skolu beidzis ar izcilnieka diplomu. Roberts sapņo par brīnišķīgu pasauli. Tajā mīt daiļi cilvēki, kuri savu galvas rotu prot nest kuplu un skaistu no pirmās mūža dienas līdz pēdējai. Tomēr jaunā vīrieša darba gaitas sākas ar pārbaudījumiem – nākas iepazīties ne vien ar nepieklājīgām un netikumiem bagātām kolēģēm, bet arī ar kašķīgām un vulgārām klientēm, kuras Robertam jau pirmajā darba dienā liek vilties un saprast, ka šeit nekas nebūs tā, kā viņš izsapņojis.

Režisori Arvīds Matisons un Andris Bolmanis. Biļetes nopērkamas Jelgavas kultūras nama un "Biļešu Paradīzes" kasēs. Cenas: Ls 3.00, 2.50 un 2.00.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Поделись радостью
Hi, We are a provider of premium databases for companies. I want to know if you need any sort of data for your business? Please respond to this email and let us know what you are looking for. Regards Jannes

Emmanuel

Aloha, makemake wau eʻike i kāu kumukūʻai.

RobertSax

Hi, We are a provider of premium databases for companies. I want to know if you need any sort of data for your business? Please respond to this email and let us know what you are looking for. Regards Jannes

Ericka


Войтирегистрация