Liepājas teātrī būs iespējams noskatīties dejas izrādi "Altāru ēnā"

Zanda Borga, 03.09.2015., 07:33

15. oktobrī Liepājas teātrī gaidāms interesants iestudējums – ar dejas izrādi "Altāru ēnā", kas veidota pēc lietuvieša rakstnieka Vinca Mikolaiša-Putina romāna motīviem, viesosies Klaipēdas Valsts muzikālais teātris. Iestudējumu veidojis režisors Ramūns Kaubrīs.

"Altāru ēnā"Iestudējuma darbība notiek pirms un pēc Pirmā pasaules kara, attēlojot galvenā varoņa dzīves ceļu vairāk nekā 10 gadu garumā. Izrādes centrā ir jauneklis Liudas, kurš, piedzīvojis pirmo mīlestību, vecāku mudināts, tomēr nolemj savu dzīvi veltīt Dievam un kļūt par priesteri. Tomēr viņam visu laiku nākas pārvērtēt savu lēmumu, jo jaunekli vilina arī laicīgā dzīve un mīlestība. Sapratis, ka viņš nespēj turēt paša doto svinīgo zvērestu Dievam, Liudas kļūst par dzejnieku un, pēc desmit gadu ilgas prombūtnes atgriežoties dzimtenē, satiek arī savu pirmo mīlestību, tomēr daudz kas ir mainījies, arī viņa mīļotā.

Piedzīvotais karš, tuvinieku un mīlestības zaudējums liek viņam saprast, ka īstais ceļš pie Dieva, ir pati dzīve. Un tā nav iedomājama bez mīlestības.

"Šo izrādi, tāpat kā romānu, var aprakstīt divos vārdos – dualitātes labirinti," par iestudējumu teicis tā režisors.

Iestudējumu veidojis arī horeogrāfs Aurēlijs Liškauskas, scenogrāfe un kostīmu māksliniece Iveta Ciparīte, mūziku radījuši vairāk nekā 15 komponisti, savukārt libretu – Birute Mara.

Šī viesizrāde ir kā atbilde liepājnieku iestudējumam "Indulis un Ārija", kas augusta sākumā tika izrādīts Klaipēdas festivālā "Muzikālais augusts jūras krastā".

Biļetes uz izrādi iespējams iegādāties visās "Biļešu paradīzes" kasēs, kā arī internetā: www.bilesuparadize.lv.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Поделись радостью
Hola, volia saber el seu preu.

RobertSax

Недорого и качественно: Мебельный поролон с доставкой плотный поролон <a href=vinylko17.ru>vinylko17.ru</a> .

porolon_zxSr

Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

Robertunsab


Войтирегистрация