Liepājas teātrī janvārī gaidāma jauna pirmizrāde – "Laternu stunda"

Zanda Borga, Liepājas teātra literārā padomniece, 21.12.2010., 11:07

Paralēli Ziemassvētku koncertam "Kopā Ziemassvētkos" Liepājas teātrī top jauniestudējums Rolanda Augustina režijā – detektīvkomēdija "Laternu stunda" pēc Mārtina Makdonas lugas "Konnemāras galvaskauss". Izrāde skatītāju vērtējumam tiks nodota 8. janvārī.

laternu_stundaAnglijā dzimušais īru izcelsmes dramaturgs un scenāriju autors Mārtins Makdona tiek uzskatīts par vienu no mūsdienu talantīgākajiem autoriem, lai gan pats Makdona uzsver, ka viņa lielākā kaislība ir kino. (Autors saņēmis Oskaru par īsfilmu "Six Shooter" un Oskara nomināciju kategorijā "Labākais oriģinālscenārijs" par filmu "Reiz Brigē"). Viņa lugas iestudētas vairākos Latvijas teātros, taču Liepājas teātra skatītājam šī būs pirmā tikšanās ar kādu no M. Makdonas darbiem.

Dzimis 1970. gadā, savu pirmo lugu "Līnenas skaistumkaraliene" sarakstījis 1996. gadā, tai seko "Konnemāras galvaskauss" (1997.) un "Vientuļie rietumi" (1997.) - visas trīs lugas veido triloģiju par Golvejas ļaudīm, tomēr režisors R. Augustins lugas darbību lokalizējis – darbība norisināsies Liepājas apkārtnē.

Izrādes centrā būs Miks Zariņš – vīrs, kurš mēģina tiks skaidrībā ar sevi, savu dzīvi, taču tas ne pārāk labi izdodas, jo ir iespējams aizbēgt no citiem, bet ne no sevis.

"Mikam ir interesanta profesija – reizi gadā viņš vietējā kapsētā rok ārā kaulus, lai radītu jaunas kapa vietas. Kapu rakšana ir spēcīgs impulss, ko simboliski var uzlūkot arī kā rakņāšanos sevī. Un, kad beidzot esi apstājies un ieraugi, kāds patiesībā esi... Nu tas ir diezgan skarbi," uzsver Mika lomas atveidotājs L. Leščinskis. "Tā būs izrāde par vispārcilvēciskām vērtībām, nedaudz "pamelna", kā lielākā daļa šī autora darbu, taču luga ir tiešām ļoti laba," viņš papildina.

Nosaukums "Laternu stunda" ir aizgūts no populārās Raimonda Paula dziesmas – izrādē tiks izmantota mūzika Laimas Vaikules izpildījumā. "Nosaukums ir ļoti atbilstošs. Laternu stunda – mijkrēšļa stunda. Turklāt dauzīt galvaskausus labāk ir mūzikas pavadījumā," nosmej aktieris.
Scenogrāfiju un kostīmus izrādei veido Ieva Kauliņa.

Lomās: Leons Leščinskis, Anda Albuže, Kaspars Gods, Egons Dombrovskis vai Kaspars Kārkliņš.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Поделись радостью
Balancing CPU Load with the Best Optimizers: A How-To Guide cpu software <a href=cpu-optimization-app.com>cpu-optimization-app.com</a> .

cpu_optimizer_hgPn

Hi, We are a provider of premium databases for companies. I want to know if you need any sort of data for your business? Please respond to this email and let us know what you are looking for. Regards Jannes

Emmanuel

Aloha, makemake wau eʻike i kāu kumukūʻai.

RobertSax


Войтирегистрация