Liepājas teātris uz Rīgu ved savus jaunākos iestudējumus

Zanda Borga, 18.03.2015., 08:14

No 17. līdz 20. maijam Liepājas teātris viesosies Nacionālajā teātrī, izrādot savus jaunākos un novērtētākos iestudējumus.

17. maijā plkst. 19:00 būs iespējams novērtēt Džordža Orvela romāna "1984" iestudējumu, ko Liepājas teātrī iestudējusi Laura Groza-Ķibere.

Galvenais varonis ir Vinstons Smits (Egons Dombrovskis – par šo lomu saņēmis Liepājas Kultūras balvu 2014), kurš slepeni sāk rakstīt dienasgrāmatu un iemīlas, cerot mainīt pasauli un kopā ar Džūliju (Agnese Jēkabsone) izrauties no "Lielā Brāļa" ietekmes un uzspiestās sistēmas, taču, vai sabiedrībā, kur valda nepārtrauktas bailes, tas maz ir iespējams?

Liepājas teātris

Izrādē piedalās arī Gatis Maliks, Leons Leščinskis, Anda Albuže, Viktors Ellers, Edgars Ozoliņš, Sandis Pēcis, Terēze Laukšteina un Normunds Kalniņš.

"Iespaids, ko rada Liepājas teātra "1984", ir līdzīgs belzienam pa pakrūti. Apdullina, sagrābj un atlaiž ļoti lēnām. Un vēl ilgi ir pulsējoša sajūta sirds apvidū," par iestudējumu teikusi Līga Ulberte.

Liepājas teātris

18. un 19. maijā plkst. 19:00 skatītājiem tiek piedāvāts muzikālais dzīvesstāsts "Piafa" (režisore Laura Groza-Ķibere). Franču kultūras un mūzikas ikonas Edītes Piafas likteni izdzīvo un izdzied aktrise Agnese Jēkabsone, kura par šo lomu saņēmusi daudzus komplimentus un balvas – tai skaitā – "Spēlmaņu nakts" balvu kā "Gada aktrise".

"Agneses Jēkabsones darbs Piafas lomā pārsteidz, sajūsmina, iedvesmo ne tikai ar talantu un meistarību [..] Mūsu priekšā ir piedzimusi jauna tipa skatuves zvaigzne, satikšanās ar viņu dod ko vairāk nekā tikai prieku par labi nospēlētu lomu, tā kļūst par skatītāja, vismaz to varu teikt par sevi, personiskās dzīves notikumu," aktrises darbu raksturojusi Silvija Radzobe.

Liepājas teātris

Savukārt 20. maijā plkst. 20:00 Latvijas izrāžu skates 2015 ietvaros skatītājiem tiks piedāvāts Konstantīna Bogomolova iestudējums, kuram viņš ir gan režisors, gan autors "Mans Blasters ir izlādējies". Šis iestudējums pirmizrādi piedzīvos vien aprīlī. Izrāde sastāvēs no daudziem atsevišķiem stāstiņiem un reflektēs ne tikai par sadzīviskām cilvēciskajām attiecībām, bet arī par mūžīgajiem jautājumiem, mūžīgajām vērtībām, mūsu radīto civilizāciju un kultūru.

Atgādinām arī, ka 21. aprīlī Dailes teātrī ir iespējams noskatīties 5 "Spēlmaņu nakts" balvām nominēto B. Brehta traģikomēdiju "Sasodītais sarkanais mēness" Dž.Dž.Džilindžera režijā.

Uz visiem iestudējumiem biļetes jau iespējams iegādāties.

Liepājas teātris


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Поделись радостью
Xin chào, tôi muốn biết giá của bạn.

RobertSax

Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany


Войтирегистрация