Vairāk kā 2000 skolēni no visas Latvijas Rīgu pārvērtīs par teātra valstību

Aija Liepiņa, 29.06.2011., 06:55

Galvaspilsētā no 1. jūlija līdz 3. jūlijam apvienosies vairāk kā 2000 skolēni no visas Latvijas, lai piedalītos IV Latvijas skolu teātru festivālā "Kustības turpinājums".

Festivāla ideja par kustības dinamiku un nepārtrauktību īstenosies bērnu un jauniešu radītpriekā, rotaļā un spēlē.

Trīs dienu laikā pasākuma dalībnieki publikai rādīs gan teātra un leļļu izrādes, gan skatuves runas un ielu teātru priekšnesumus, gan literāros uzvedumus un teātra sporta turnīrus. Vērmanes dārzs un Rīgas Latviešu biedrības nams šo dienu laikā kļūs par teātra valstību. Lai gūtu priekšstatu par festivāla pasākumu daudzveidību, aicinām iepazīties ar festivāla programmu un piedalīties tā norisēs.

Piektdien, 1. jūlijā notiks teātra sporta turnīrs, skatuves runas, izrāžu un literāro uzvedumu konkurss, bet plkst. 21.00 paredzēts visu kolektīvu svētku gājiens no Bastejkalna līdz Vērmanes dārzam, kur plkst. 21.30 notiks oficiālā festivāla atklāšana.

Sestdien, 2. jūlijā, visas dienas garumā Rīgas Latviešu Biedrības namā norisināsies izrāžu konkurss, Vērmanes dārzā notiks Ielu teātra konkurss, kā arī leļļu izrādes.

Svētdien, 3. jūlijā, festivāls skatītājus pulcēs Vērmanes dārzā uz teātra sporta turnīra finālu. Turpināsies izrādes, būs kustību meistarklase un leļļu vadīšanas meistarklase. Kopumā šajās dienās skolēni no visas Latvijas piedalīsies četros dažādos konkursos: izrāžu, skatuves runas, literāro uzvedumu un ielu teātru konkursā. Priekšnesumus vērtēs bērnu un profesionālā žūrija. Apbalvošana un festivāla noslēgums paredzēts svētdien, 3. jūlijā, plkst. 15.00.

Svētku laikā Vērmanes dārzā darbosies tirdziņš, kurā apmeklētāji varēs iegādāties ne tikai lietišķās mākslas meistaru darinājumus, bet arī skolēnu mācību uzņēmumu izstrādājumus, kā arī būs apskatāma festivālam veltīta interešu izglītības pulciņu audzēkņu vizuālās un lietišķās mākslas darbu izstāde "Lietas un tēli".

Festivāls notiek reizi piecos gados, iepriekšējais 2006. gadā – Daugavpilī, pirms tam Cēsīs un Valmierā. Lai kļūtu par festivāla dalībnieku, martā un aprīlī skolēni piedalījās teātra sporta turnīros, skatuves runas, literāro uzvedumu un skolu teātru konkursos.

Svētku sagatavošana un norise ir Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku procesa sastāvdaļa un tradīcija, kurā skolēni apliecina savu padziļināto interesi par teātra un vārda mākslu un aktīvo līdzdalību kultūras un sabiedriskajā dzīvē.

Papildu informācija:

http://www.visc.gov.lv/intizglitiba/jomas/teatramaksla.shtml
http://intereses.lv/


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Поделись радостью
Hi, Are you seeking a top-notch domain name for your business ? Perhaps this one fits the bill for you? buyviagra.today Could you inform me if you have any interest? Thank you and have a great day, Fausto

Fausto

Hello, I'm in need of assistance regarding an issue on the site, could you please help me?

Stefan Fullerton

Здравейте, исках да знам цената ви.

RobertSax


Войтирегистрация