RTU studentu teātris "Kamertonis" saņem Latvijas Studentu teātra dienu galveno balvu

Baiba Roga, 24.03.2015., 08:19

2015. gada 23. martā – Latvijas Studentu teātra dienās, kas no 20. līdz 22. martam norisinājās Rīgas Tehniskajā universitātē (RTU), lielo ceļojošo balvu – "Āksta cepuri" – saņēma RTU studentu teātris "Kamertonis" par Raiņa un Aspazijas daiļrades iestudējumu "Pāri upei mēness meta tiltu zelta stariem".

"Kamertonis"Šogad studentu teātra dienas norisinājās Raiņa 150. jubilejas zīmē, un teātri piedāvāja gan Raiņa lugu iestudējumus, gan īpašas Raiņa daiļdarbu parafrāzes un improvizācijas, ko vērtēja profesionāla žūrija: teātra kritiķe, portāla "Kroders.lv" redaktore Ieva Rodiņa, Latvijas Nacionālā teātra režisors Valters Sīlis, teātra kritiķe, režisore Ilze Kļaviņa, biedrības "Aspazijas mantojums" projektu vadītāja Aija Magone un RTU Kultūras centra direktore, režisore Asja Visocka.

"Lai arī Raiņa un Aspazijas daiļradi atveidot ir ļoti grūti un sarežģīti, patiess prieks, ka visas teātra studijas tika galā ar šā gada uzdevumu, skatītājus priecējot ne vien ar klasisku daiļdarbu atveidi, bet – piedāvājot ļoti mūsdienīgas un personiskas abu dižgaru daiļrades interpretācijas. Īpaši uzteicams "Kamertoņa" sniegums – viņu interpretācija bija ļoti spēcīga un mūsdienīga, turklāt Raiņa un Aspazijas daiļrade izskanēja krievu valodā. Bijām pārsteigti, ka Rainis un Aspazija krievu valodā skan tik skaisti un dzīvīgi," saka A. Visocka.

Uzvaras laurus festivālā plūca arī "Kamertoņa" aktieris Aleksejs Spuris, kurš tika atzīts par gada labāko aktieri. Savukārt labākās aktrises titulu šogad izpelnījās Sandra Troska no Latvijas Universitātes (LU) Studentu teātra par izjusto Antigones lomas tēlojumu Žana Anuija lugas "Antigone" iestudējuma fragmentā.

Īpašu žūrijas balvu ieguva arī Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) 2. aktieru/režisoru kurss par Raiņa lugas iestudējumu "Zelta zirgs". Arī viņi skatītājus pārsteidza ar Raiņa klasiskās lugas mūsdienīgo interpretāciju. "Prieks, ka klasiku var pasniegt tik valdzinošā formā, kas uzrunā jauniešus. Uzteicama iestudējuma asprātīgā valoda, spilgtais ritms un labā improvizācija. Turklāt darbs noturas uz trauslās robežas starp komiksu un mākslas dziļumu," jauno aktieru sniegumu vērtē I. Kļaviņa.

Kopumā Latvijas Studentu teātra dienās piedalījās 10 Latvijas augstskolu studentu teātri un jauniešu teātra studijas no visas Latvijas. A. Magone pēc festivāla izteica gandarījumu par to, ka jaunieši atklājuši Raiņa un Aspazijas daiļrades dažādās šķautnes, un pauda cerību, ka ar šīm teātra dienām tikai aizsākas viņu Raiņa un Aspazijas izziņas ceļš.

Tradīciju RTU pulcēt kopā studentu un jauniešu teātrus Latvijas Studentu teātra dienās RTU Kultūras centrs iedibināja 2000. gadā, un 16 gadu laikā festivāls ir kļuvis par Latvijas augstskolu sadraudzības projektu.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Поделись радостью
Γεια σου, ήθελα να μάθω την τιμή σας.

Robertunsab

Очаровательная девушка сойдется джентельмена для прогулок унтер луной, телеграм @wanowes

Kennethjat

Прелестная девушка повстречается джентельмена чтобы прогулок под луной, телеграм @wanowes

KennethTem


Войтирегистрация