Sabiedrības padibenes uz Jelgavas kultūras nama skatuves

Andris Bolmanis, 11.11.2010., 07:52

"Protests pret esošā laikmeta negatīvajām iezīmēm", "zemākā sabiedrības slāņa dzīves atainojums, kuram ikdienā nepievēršam pietiekami lielu vērību" - šādiem vārdiem tiek raksturota viena no Ādolfa Alunāna Jelgavas teātra jaunākajām izrādēm - Maksima Gorkija luga "DIBENĀ". Teātris to skatītājiem piedāvā noskatīties 27.novembrī plkst. 16.00 Jelgavas kultūras nama Lielajā zālē.

afisa_dibenaIzrādes režisori, Arvīds Matisons un Andris Bolmanis, teic, ka luga ir ļoti atbilstoša mūsdienām un lieliski attēlo cilvēku īpašības brīžos, kad jāsaskaras ar dzīves grūtībām - ir tādi, kas cīnās un arī tādi, kas samierinās ar apstākļiem.

Izrādes darbība norisinās kādā nakts patversmē. Tajā dažādu likteņa pagriezienu dēļ nonākuši ne vien klaidoņi, bet arī inteliģentās sabiedrības daļas pārstāvji. Jā, šī vidusmēra cilvēkam šķietami nepieņemamā vide, asociējas vairāk ar negatīvo, tomēr režisori sola, ka izrādē netrūks arī pa kādam jokam.

Tas būs stāsts reizē par pagātni un nākotni, jo viss reiz atkārtojas. Ikviens lugas varonis "velk" savu dzīvīti mūžīgajā pagaidu mītnē. Tā tas ir līdz brīdim, kad viņu vidū uzrodas Luka – pavecs, klaiņojošs vīrs, kurš ikvienā lietā cenšas saskatīt un iedvest labo. Viņš cilvēkos, kuri jau samierinājušies ar savu likteni, iesēj ticības sēklu un aicina mainīties. Ād.Alunāna Jelgavas teātris vēl katram skatītājam no šīs izrādes paņemt kaut ko sev – kādu atziņu, domu graudu, un atcerēties, ka augstāk par visu un pāri visam stāv Cilvēks (ar lielo burtu).

Lugas autors, Maksims Gorkijs (1868-1939), īstajā vārdā Peškovs Aleksejs, bijis viens no atzītākajiem krievu rakstniekiem un dramaturgiem, sociālistiskā reālisma pārstāvis. Viņa darbi joprojām tiek gan lasīti, gan iestudēti un gūst lielu atzinību pasaulē. Viņa luga "DIBENĀ", kas rakstītā 1903. gadā, uzkatāma par viņa izcilāko darbu.

Biļetes nopērkamas Jelgavas kultūras nama un "Biļešu Paradīzes" kasēs, kā arī internetā http://www.bilesuparadize.lv. Cenas: Ls 3.00, 2.50 un 2.00.


1 коментарий Комментирование доступно всем.
made, 11.11.2010. 23:59:14
Рейтинг комментария: 0

Nez kāpēc...ham. Dikten piesaista nosaukums!

Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Поделись радостью
Aloha, makemake wau eʻike i kāu kumukūʻai.

RobertSax

Hi, We are a provider of premium databases for companies. I want to know if you need any sort of data for your business? Please respond to this email and let us know what you are looking for. Regards Jannes

Ericka

Скидки на ножи: акции и выгодные покупки в одном клике маникюрные ножницы <a href=wibe-industrial.ru>wibe-industrial.ru</a> .

nozh_bspl


Войтирегистрация