Sezonas otrās "10 minūtes slavas"

Daina Tabūna, 03.03.2015., 10:10

21. martā "Dirty Deal Teatro" notiks otrais sezonas jaunu lugu ideju konkursa sarīkojums "10 minūtes slavas". Ieeja pasākumā – bez maksas.

"10 minūtes slavas"Konkurss notiek jau ceturto gadu, un tā loma laikmetīgas dramaturģijas tapšanā kļūst arvien būtiskāka – iepriekšējo gadu konkursa dalībnieku un finālistu vārdi nu jau zināmi plašākai publikai, viņu teksti ieinteresējuši teātrus. "10 minūtēs slavas" piedalījušies gan jau daudzkārt teātros strādājušie Jānis Balodis, Rasa Bugavičute un Aiva Birbele, gan vēl savu ceļu sākošie – Justīne Kļava, Raibīs, Una Nākuma u.c.

Konkursa pretendenti tiek atlasīti, iesūtot savus lugu ideju aprakstus saskaņā ar nolikumu, kas publicēts www.darbnicas.lv mājas lapā, bet finālistus nosaka sanākušie klausītāji ar vienkāršu balsojumu. Klausītāju pulkā katrā konkursa pasākumā tiks piesaistīti arī teātra profesionāļi, kas ekspertu statusā komentēs jauno ideju iestudēšanas iespējas. Šoreiz tie ir dramaturgi – Rasa Bugavičute, Jānis Jurkāns un Lauris Gundars.

Saskaņā ar Nolikumu šajā sezonā notiek divi pasākumu – novembrī un martā. Pirmā ideju konkursa uzvarētāji ir jau zināmi – tās ir Elizabete Hafere (Daugavpils) un Sanita Dejus (Liepāja), kuras jau ķērušās pie ideju izstrādes lugu tekstos, ar kuriem viņas piedalīsies fināla sarīkojumā 2015. gada jūnijā Šajā pasākumā tiks noteikts konkursa visas sezonas uzvarētājs, kā arī pirmos lasījumus piedzīvos četras jaunas latviešu lugas.

Sezonas otrais pasākums 21.martā plkst. 12.00 notiks "Dirty Deal Teatro". Pieteikumi uz adresi 11@darbnicas.lv iesūtāmi līdz 14. martam.

Katra pasākuma uzvarētāji saņem arī naudas balvu.

"10 minūtes slavas" Latvijā sadarbībā ar Latvijas Dramaturgu ģildi un "Dirty Deal Teatro" rīko biedrība "Darbnīcas", to atbalsta Latvijas republikas Kultūras ministrija un Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Izrādes notiek teātrī "Dirty Deal Teatro" (Spīķeru kvartāls, Maskavas iela 12, k-2).

Teātra atbalstītāji: Valsts Kultūrkapitāla fonds, Latvijas Jaunā teātra institūts, "Vivacolor", A/S "Valmiermuižas alus", "Otrā elpa".


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Prāta darbnīca - ļauj prātam darboties!
Поделись радостью
Вызвать сантехника на дом: без лишних хлопот и переплат вызвать сантехника спб <a href=spb-vizov-santekhnika.ru>spb-vizov-santekhnika.ru</a> .

santehnik_miEi

xxx

Tiffany

Dia duit, theastaigh uaim do phraghas a fháil.

Robertunsab


Войтирегистрация