"Taureņkaraļvalstība"

Jelgavas Studentu teātris, 04.01.2011., 09:48

Jelgavas Studentu teātris (JST) aicina uz izrādes "Taureņkaraļvalstība" ziemas speciālizrādēm. Izrāde tapusi starptautiska projekta ietvaros "The Unity of the Balts under the Sun" un pirmizrādi piedzīvoja Lietuvā Šauļos starptautiskā teātra festivālā "Zem saules" 2010. gada 16. aprīlī.

taurenjkaralvalstibaKāds bija jūsu pirmais pavasara taurenis? Dzeltens? Raibs? Balts? Vēlaties būt taurenis vai vēlaties būt starp taureņiem? Jums tiek dota iespēja "pataureņot" ziemas putenī un salā.

"Taureņkaraļvalstība" veidota režisorei Astrai Kacenai iedvesmojoties no JST tuva drauga Aivara Neibarta jeb Ņurbuļa tekstiem no dzejas krājuma "taureņkaraļvastība". Uz JST skatuves pēc ilgāka laika tiekas divas teātra valodas - kustība un vārds. "Taureņkaraļvalstības" kustību režisors ir Vilnis Bīriņš. Kustību partitūras autori ir arī ansambļa dalībnieki, jo izrādes horeogrāfija un stāsts radīts pamatojoties uz viņu veidotajām etīdēm.

Kā noprotams, izrāde nav par tauriņiem, bet gan par cilvēkiem ar tauriņu sajūtu dvēselē. Tā ir sajūta, kad "tālāk tak nav vairs kurp iet, tālmējāk vai nu jārāpo vai nu jālido, jātaureņo, ak!" (A. Neibarts) Un tauriņi lido "karaļvalstībā savā", ārpus ikdienas steigas, laika, vietas un cilvēku radītajām robežām. A. Neibarta tauriņš nav draisks viendienītis, kas vasarā viegli "plidinās" no zieda pie zieda, bet gan kā pauž "tauriņzinības": "Tauriņš nekad neguļ, nesnauž utt. un tauriņš nekad nevaid arīdzan nomodā, viš` i kā pauž kurzemnieki tauriņzemnieks, tauriņziedis." (A.Neibarts)

Izraujieties no ikdienas! Un jūs noteikti sajutīsiet, kā ap jums "lidinās miljons leģionu tauriņtautas".

Izrāde JST telpās Čakstes bulvārī 5a 5. Janvārī plkst. 20.00 Ieeja studentiem, skolēniem un pensionāriem 1,50 Ls, pārējiem 2Ls.


0 коментариев Комментирование доступно всем.
Добавление комментария

Поля отмеченые * заполнять обязательно.





назад на список новостей

Реклама
Datuve.lv tehnoloģiju jaunumu portāls
Поделись радостью
Balancing CPU Load with the Best Optimizers: A How-To Guide cpu software <a href=cpu-optimization-app.com>cpu-optimization-app.com</a> .

cpu_optimizer_hgPn

Hi, We are a provider of premium databases for companies. I want to know if you need any sort of data for your business? Please respond to this email and let us know what you are looking for. Regards Jannes

Emmanuel

Aloha, makemake wau eʻike i kāu kumukūʻai.

RobertSax


Войтирегистрация